Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Isparta’da Nerelere Yapılacak? TOKİ Sosyal Konut Listesini İlçe İlçe Yeniledi! 2+1 Ve 3+1 Dairelerin Yapılacağı; Yerler ve Sayıları Güncellendi

Isparta’da Nerelere Yapılacak? TOKİ Sosyal Konut Listesini İlçe İlçe Yeniledi! 2+1 Ve 3+1 Dairelerin Yapılacağı; Yerler ve Sayıları Güncellendi

EKONOMİ 19.09.2022 18:09:00 0
Isparta’da
Nerelere
Yapılacak? 
TOKİ Sosyal Konut Listesini İlçe İlçe Yeniledi! 2+1 Ve 3+1 Dairelerin Yapılacağı; 
Yerler ve 
Sayıları 
Güncellendi
TOKİ sosyal konut listesi ilçe ilçe yayımlandı. TOKİ 2+1 ve 3+1 olmak üzere 250 bin sosyal konut inşa edecek. Sosyal konutlarda aslan payını 3 büyükşehir İstanbul, Ankara ve İzmir alacak. Başvurular e-Devlet, Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden gerçekleşiyor. Peki TOKİ sosyal konut projesi hangi il ve ilçelerde gerçekleştirilecek? İşte yenilenen tam liste...
 
TOKİ başvuru şartları netleşmesinin ve e-Devlet ekranının açılmasından kısa bir süre sonra başvuru sayıları hızla 2 milyonu geçti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği 1 milyonu aşkın kişiyi ev sahibi yapacak TOKİ Sosyal Konut Projesi'nde 'Hangi ile ne kadar konut yapılacak' sorusunun ardından ilçe ilçe de detaylar netleşti.
TOKİ sosyal konutlar için başvuru ücreti 500 TL olarak belirlendi.
TOKİ başvuru ekranı 28 Ekim tarihine kadar açık kalacak.
İlk gün başvuran ile son gün başvuran arasında fark olmayacak.
Başvuruların 5 kategoride kabul edileceği ifade edildi:
1.      Şehit aileleri, terör, harp ve vazife malulleri
2.      En az %40 engelli vatandaşlar
3.      Emekliler
4.      Yaşı 18-30 arasında olan gençler
5.      Diğer alıcı adayları
TOKİ aracılığıyla inşa edilecek konutlara, iş yerlerine ve konut arsalarına, proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet eden veya proje il nüfusuna kayıtlı, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmayan, daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları başvurabilecek.
Başvuru için hane halkı gelirinin İstanbul için net 18 bin, diğer şehirlerde ise 16 bin liranın altında olması gerekecek.
Hane halkı geliri başvurucunun kendisi, eşi ve velayetleri altındaki 18 yaş altı çocuklarının toplam geliri dikkate alınarak hesaplanacak.
TOKİ SOSYAL KONUT
FİYATLARI NE KADAR OLACAK?
3+1 konut fiyatlarının 850 bin TL, 2+1 konut fiyatı 608 bin TL olarak açıklandı.
Konutlar yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacak.
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde detayların netleşmesinin ardından 'Hangi şehirde hangi ilçelerde kaç adet konut yapılacak' sorusunun cevabı ediliyordu. TOKİ, resmi internet sitesi üzerinden sosyal konut listesini yayımladı.
İşte 81 ili kapsayan ilçe ilçe TOKİ sosyal konut listesinin ISPARTA Bölümü;



Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °