Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

EYT İçin Geri Sayım Artık Başladı!

EYT İçin Geri Sayım Artık Başladı!

EKONOMİ 17.08.2022 20:34:00 0
EYT İçin Geri 
Sayım Artık 
Başladı!
EYT'liler Bakandan söz aldı işte o tarihte açıklanacak formül prim yok milyonlar hakkını alacak.
 
Türkiye'de emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili her geçen gündeme farklı gelişmeler düşmeye devam ediyor. EYT için geri sayım artık başladı! EYT'liler bakandan söz aldı işte o tarihte açıklanacak formül prim yok milyonlar hakkını alacak.
 
Türkiye'de emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili her geçen gündeme farklı gelişmeler düşmeye devam ediyor. Buna göre ise geçtiğimiz günlerde Emeklilikte Yaşa Takılanlar platformu ile bakanlık bir araya gelirken masada ki tek konu milyonların isteğiydi. Toplantı sonrası verilen görüntüler ve paylaşımlar sonrasında yüzlerin gülmesi milyonları heyecanlandırdı.
 
EYT için kritik formüller için birçok çalışma yapılırken tarihler belli oldu. Buna göre ise emekli olmak isteyen vatandaşlar haklarını ne zaman alacak merakla araştırılıyor. Bu doğrultuda ise EYT platformu üyeleri ile AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Emin Akbaşoğlu ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile görüşme sağlandı. EYT düzenlemesine dair beklentilerini açıklayan EYT platformu üyeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile de bir araya gelerek görüşme gerçekleştirdi. EYT platformu heyetinde yer alan ekipten gelen bilgilere göre EYT'nin bu yıl sonuna kadar çözüleceğine tarih verildi.
MECLİS AÇILIR
AÇILMAZ GÜNDEME GELECEK
Gelen ilk açıklamalara göre TBMM'nin açılması ile birlikte yeni yıl bütçe görüşmeleri için Meclis toplanacak. Meclis'in toplanmasında 2023 yılı bütçeleri görüşülürken EYT'liler için açılacak bütçe ile de birlikte ne kadar EYT'linin emekli olacağına dair detaylar netleşmiş olacak.
Türkiye Gazetesi haberine göre; Sakarya EYT Dernekleri Başkanı Mehmet Ali Çelik, "Sayın Bilgin, basında çıkan formüllerin hiçbirinin masada olmadığını ve kendilerinin herhangi bir açıklaması bulunmadığı halde yanlış bilgilendirmeler yapıldığını söyledi. Çözüm noktasında ise sürecin bir noktaya geldiğini ve özellikle bütçe görüşmeleri sonrasında EYT’nin masaya yatırılıp konunun taraflarıyla görüşüldükten sonra çözüme kavuşturulacağını ifade etti. Bakan Bey, aralık ayı içerisinde kesinlikle konunun çözüleceğini dile getirdi. Bakan Bilgin’in sözleri, EYT’liler için bir müjdedir. EYT, iktidarın gündeminde ve aralık ayı içinde çözüleceği ortada" iddiasında bulundu.

Anahtar Kelimeler: artıkbaşladı gerisayım için
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °