Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Esnafa Yönelik Krediler İçin Kamu Bankalarına Tepki: Krediye Ulaşmakta Güçlük Çekiyoruz

Esnafa Yönelik Krediler İçin Kamu Bankalarına Tepki: Krediye Ulaşmakta Güçlük Çekiyoruz

EKONOMİ 7.09.2022 13:34:00 0
Esnafa Yönelik Krediler İçin Kamu Bankalarına Tepki: 
Krediye 
Ulaşmakta 
Güçlük Çekiyoruz
Isparta’da esnaflar, kamu bankalarının esnafa yönelik verdiği kredilere erişmenin iyice zorlaştığını belirterek, bankalarda duyarlılık beklediklerini söylediler.
 
Esnaflar, konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada; “Pandemi süreci ve sonrasında tamda toparlanma sürecine gireceğimiz dönemde Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte patlak veren ekonomik kriz her kesimi olduğu gibi en çok esnafımızı etkilemiştir. Artan maliyetler, dolar kuru ve enflasyon artışı nedeniyle zor günler geçiren esnafımız, ekonomik krizi derinden hissetmektedir. Böyle bir dönemde aldığı krediler ile borçlanan esnafımız bankaların zoraki tutumları ile karşılaşmaktadır. İşini döndürebilmek için esnafın bankası olan Halkbankasını tercih eden esnafımız, zorluklarla karşılamakta ve mecburi uygulamalara tabi tutulmaktadır. Tabiri yerindeyse dayatma yapılmaktadır.
 
Esnaf kredi kefalet kooperatifleri aracılığıyla devlet destekli kredi kullanmak isteyen esnafımızın karşısına bir çok zorluk çıkarıyorlar. Kredi talebinde bulunan esnaflarımızdan banka tarafından istenen belgelerin yanı sıra, mecburi olarak ürün alımı yaptırılmaktadır. Bu ürünler içerisinde altın hesabı açılması, sigorta masrafları ve pos makinesi gibi esnafımıza ekstra yük bindirilmektedir. Zaten güçlükle ayakta duran esnafımıza, özellikle kamu bankasının yaşattığı bu zorluklar zulüm derecesine gelmiştir. Yetkililerden ve siyasilerin bu konuda esnafımızın talebini dikkate almalarını rica ediyoruz. Artık dayatma sona ermeli ve esnafımız kredileri kolay ulaşmalıdır” dediler.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °