Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Enerji Bakanı'ndan Doğalgaza Zam Sinyali Geldi: Açıklama; Minimum Zam: Maksimum!!!

Enerji Bakanı'ndan Doğalgaza Zam Sinyali Geldi: Açıklama; Minimum Zam: Maksimum!!!

EKONOMİ 14.10.2021 08:23:00 0
Enerji Bakanı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgazda maliyet artışlarının vatandaşlara en az seviyede yansıması için ellerinden gelen çabayı ortaya koyduklarını belirterek, önümüzdeki günlerde doğalgaza zam gelebileceği sinyalini verdi. Ancak, her seferinde Bakanlar doğalgaz için cüzzi zam yaptık veya yapacağız dese de doğalgaza sürekli maksimum seviyede zam geliyor. Yapılan bu son açıklama da ‘Acaba doğalgaza yine yüklü zam mı gelecek?’ sorusu konusunda vatandaşı tedirgin etti.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den doğalgaz talebi ve enerji fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı.
BAKAN DÖNMEZ; “MALİYET ARTIŞLARININ VATANDAŞLARIMIZA EN AZ SEVİYEDE YANSIMASI İÇİN BÜTÜN ÇABAYI ORTAYA KOYUYORUZ”
Kış aylarında artacak gaz talebinin karşılanması için ek kaynak görüşmelerinin sürdüğünü belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Uzun dönemli doğal gaz anlaşmalarımızın olması elimizi rahatlatan bir unsur" dedi.
Enerji fiyatlarına ilişkin konuşan Dönmez, "Enerji fiyatlarının küresel ekonomileri allak bullak ettiği bir dönemde, maliyet artışlarının vatandaşlarımıza en az seviyede yansıması için bütün çabayı ortaya koyuyoruz. Hane halkını, esnafımızı ve üreticilerimizi korumak için elimizdeki tüm imkanları sonuna kadar kullanacağız" diye konuştu.
 

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °