Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Emlakçı Osman Yıldız’dan önemli tavsiye: Konut alımında elinizi çabuk tutun

Emlakçı Osman Yıldız’dan önemli tavsiye: Konut alımında elinizi çabuk tutun

EKONOMİ 28.07.2019 07:55:00 0
Emlakçı Osman Yıldız’dan önemli tavsiye:
Konut 
alımında 
elinizi 
çabuk tutun
Emlakçı Osman Yıldız, Merkez Bankasının geçtiğimiz gün politika faizinde yaptığı indirimin, uzun süredir durgunluk yaşayan gayrimenkul sektörüne de hareketlilik getirmesini beklediklerini söyledi.
 
Merkez Bankasının faiz indirimi konut kredilerine yansıması uzun süredir durgunluk yaşayan emlak sektöründe canlanma beklentisi oluşturdu.
YILDIZ; “FAİZ İNDİRİMİ EMLAK
PİYASASINI HAREKETLENDİRİR”
Emlakçı Osman Yıldız, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun politika faizini 425 baz puan indirmesinin emlak sektörüne etkilerini değerlendirdi. Bazı bankaların şimdiden konut faizlerinde indirim yapmaya başladığını ve faizin aylık yüzde 1,50'nin altına düştüğünü ifade eden Yıldız, bu düşüşün sürmesini beklediklerini söyledi.
“KONUTUN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK
SORUN FAİZLERİN YÜKSEK OLMASIYDI”
Yıldız, hem bankaların hem de Merkez Bankasının daha fazla faiz indirimi yapacağını öngördüklerini bildirdi. Faizlerdeki düşüşün gayrimenkul sektörüne olumlu yansıyacağına dikkati çeken Yıldız; “Zaten sektörün önündeki en büyük sıkıntı faizlerin yüksek olmasıydı. İnsanlar parayı faizde tutuyorlardı. Son üç günde emlakçı meslektaşlarımla yaptığımız görüşmelere göre telefonlar daha sık çalmaya, insanlar arayıp konut sormaya başladı. İnsanımız bu gelişmeleri takip ediyor, herkes ekonomist gibi. Faiz getirisi azalacak diye konut fiyatları yükselmeden bir an önce konut araştırmaya başladılar” dedi.
"VATANDAŞ FIRSATI
KAÇIRMASIN"
Yıldız, Kurban Bayramı'ndan sonra sektördeki hareketliliği daha fazla hissedeceklerini ifade ederek, şunları kaydetti; “Bu dönemden sonra sektör olarak hareketlilikte makul seviyelere yaklaşırız. Yılın durağan dönemlerini eylül ayı itibarıyla yılsonuna kadar telafi ederiz ve satışlar çok iyi olur. Bu gelişmelerin etkisiyle konut satışlarında yüzde 30-35 seviyelerinde artış olacağını düşünüyorum. Vatandaşlar da çok fazla zaman kaybetmeden, gayrimenkul fiyatları yükselmeden ihtiyaçları olan konut yatırımlarını yapsın. Yaz tatilinizi bile erteleyin önce gayrimenkul ihtiyacınızı karşılayın, gidip geldiğinizde konut fiyatlarını yükselmiş bulabilirsiniz” dedi.
“KONUTTA KDV VE TAPU
HARCI İNDİRİMİ SÜRÜYOR”
Konut satışlarında KDV ve tapu harcı indirimlerinin de yılsonuna kadar devam ettiğini vurgulayan Osman Yıldız, faiz ve vergi indirimleriyle vatandaşın bu konut alma fırsatını kaçırmaması gerektiğini sözlerine ekledi.
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °