Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Emeklide, Asgari Ücretlide, EYT’de; Büyük Hayal Kırıklığı!

Emeklide, Asgari Ücretlide, EYT’de; Büyük Hayal Kırıklığı!

EKONOMİ 21.04.2022 06:27:00 0
Emeklide, Asgari Ücretlide, EYT’de; 
Büyük 
Hayal
Kırıklığı!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da aynı yöndeki açıklamaları hem emekli ve asgari ücretlilerde hem EYT’lilerde büyük hayal kırıklığı yarattı ve umutsuzluğa sürükledi.
 
Gerek Ak Parti gerekse hükümet yetkilileri tarafından geçtiğimiz ay ve günlerde kadar emekli ikramiyeleri konusunda ‘emeklileri mağdur etmeyecek bir rakam açıklanacaktır’ açıklamaları, EYT’ler konusunda ‘bu konuna çalışma yapıyoruz, yıl sonuna konu netleşir’ açıklamaları ve son olarak aşırı derecede artan fiyatlar nedeniyle asgari ücretin alım gücünün bir hayli düşmesi üzerine asgari ücrete zam yapılması konusunda ise ‘çalışma yapıyoruz, asgari ücretliye ortalama 800 lira artış yapılacak’ açıklamaları milyonlarca emekliyi, asgari ücretle çalışanları ve yine milyonlarca EYT’liyi umutlandırmış ve beklenti içine sokmuştu.
ÖNCE BAKAN BİLGİN, SONRA
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN
TÜM UMUTLARI BİTİRDİ
Ancak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in geçtiğimiz günlerde yaptığı ‘emeklilerin bayram ikramiyelerinde artış olmayacak. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda 1.100 TL ödenecek’ ‘Asgari ücretlilere zam söz konusu değil’ ve son olarak da ‘EYT’lilerle ilgili bir çalışmamız yok’ açıklamaları emeklilerin, asgari ücretlilerin ve EYT’lilerin umutlarını çıkmaza sokmuştu. Bu konuda, gözler ise Ak Parti’nin dün yaptığı Grup Toplantısına ve Grup Toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı açıklamalara çevrilmişti. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yaptığı açıklamaların arkasında olduğunu açıklaması emeklileri, asgari ücretlileri ve EYT’lileri tamamen umutsuzluğa sürükledi.
BAKAN BİLGİN BUGÜN
ISPARTA’YA GELİYOR
Öte yandan, ekonomi ve sosyal hayatta şu günlerde böylesine sıcak gelişmeler yaşanırken, ilginç bir tesadüf olarak karşımıza çıkan bir konu var. O da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in bugün Isparta’ya gelecek olması.
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °