Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Emekli Ve Memurlara Müjde! 2022 Temmuz Zammı Belli Oldu

Emekli Ve Memurlara Müjde! 2022 Temmuz Zammı Belli Oldu

EKONOMİ 23.05.2022 07:12:00 0
Emekli Ve Memurlara Müjde! 
2022 Temmuz 
Zammı Belli Oldu
Emekli ve memurlar tarafından aylardır açıklanması beklenen yıl içerisindeki ikinci maaş zammı le ilgili her dakika yeni gelişmeler yaşanıyor.
 
İlk 6 ay içerisindeki enflasyon değerlerine bakılarak oluşturulan ve yıl ortasından itibaren kalan son 6 ay için maaş ücretini değiştiren bu zamlar Temmuz ayı itibari ile maaşlara eklenecek. 2022 yılı için ilk zam Ocak ayında işlendi ve ikinci zam haberi beklenilmeye başlandı.
TEMMUZ ZAMMI ENFLASYON
ORANLARI AÇIKLANDI
Temmuz ayı itibari ile işlenecek ve memur ile emeklilerin faydalanması sağlanacak olan ikinci maaş zammı için belirlenecek olan enflasyon oranı açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıkladığı verilere göre belirlenecek olan maaş zammının tam oranlarının açıklanmasına yaklaşık olarak 50 gün kadar bir süre kaldı. Şuana kadar geçen ayların enflasyon oranları ise yüzde 31,71 olarak belirlendi ve eğer Mayıs ile Haziran ayları enflasyonları da ilk 4 ay çizelgesi ile uyumlu şekilde açıklanırsa, ortalama olarak yüzde 30-35 gibi bir oran aralığında enflasyon bazında memur ve emekli zamları işlenecek.
ZAM ORANI KESİNLEŞTİ
SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memurlar için yapılacak olan enflasyon zammı için belirlenen taban zam oranı 31,71 seviyesinde sabitlendi. Yani bundan sonraki aylarda enflasyon oranı sıfır olarak dahi açıklansa 31,71 seviyesinin altında zam yapılmayacak. Bu veriler 4 aylık genele bakılarak ele alındı ve bununla birlikte memur enflasyon farkı da maaşlara eklenecek şekilde kesinleşti. Ocak zammı ile birlikte yüzde 7,5 toplu sözleşme zammı alan memurlar, Temmuz ayı içerisinde işlenmeye başlayacak ikinci enflasyon zammı ile yüzde 7 toplu sözleşme zammı daha alacak. Aynı zamanda bu toplu sözleşme zammı için açıklanan değer daha daha alt bir seviyeye inmeyecek.
ALTI AYLIK BEKLENEN
ENFLASYON ORANI DA AÇIKLANDI
Tüm bu veriler ile birlikte altı ay için ortalama olarak öngörülen enflasyon oranı da açıklanmış oldu. Uzmanların görüşlerine göre tablo bu şekilde gitmeye devam ederse ilk altı ay için belirlenen enflasyon ortalaması yüzde 38,50 olarak kayıtlara geçecek. Bu da beraberinde yapılacak enflasyon zammının yüzde 38,50 seviyesinden işleneceği anlamına gelmekte. Ancak bu rakam şimdilik öngörülen değer olduğu için devlet tarafından açıklanacak resmi rakamları da beklemek gerek.
İKİNCİ BİR SOSYAL
REFAH DÜZENLEMESİ
Ocak ayında yapılan sosyal refah düzenlemeleri ile memurlar için enflasyon karşısında daha rahat bir sosyal hayat düzenlenmeye çalışılmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamalar ile Temmuz ayında Ocak ayı içerisinde yapılan sosyal refah düzenlemesine benzer bir düzenleme daha getirileceği duyuruldu. Aynı şekilde yapılacak düzenleme bu sefer bir farklılık alarak getirilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamalar ile enflasyon karşısında sadece memur ve işçilerin değil, emeklilerin de korunacağını söyledi.
TEMMUZ ZAMMI KİMLER İÇİN GETİRİLECEK?
Temmuz ayında maaşlara eklenecek olan ikinci enflasyon zammı ile birlikte maaşlar zamlı oranlar ile hesaplara yatırılmaya başlanacak. Bu ikinci enflasyon zammından faydalanacak iş grupları ise memur ve emekliler olacak. Öğretmen, hemşire, polis gibi devlet kurumlarında çalışan memurlar ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri gibi iş gruplarına mensup çalışanlar ve emekliler bu zamlardan faydalanabilecek.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °