Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Dolar’ın Yükselişi Durdurulamıyor!

Dolar’ın Yükselişi Durdurulamıyor!

EKONOMİ 13.12.2020 04:26:00 0
Dolar’ın Yükselişi 
Durdurulamıyor!
Dolar kurunu da yakından ilgilendiren AB Liderler Zirvesi’nden herhangi bir yaptırım kararı çıkmadı. Dolar kuru yaptırım kararı gelmemesine rağmen sürpriz bir şekilde yükselişe geçti.
 
Para Piyasalarının haftalardır merakla beklediği AB Liderler Zirvesi’nden Türkiye aleyhine ciddi bir yaptırım kararı çıkmadı. Dolar kuru yaptırım kararı çıkmamasına rağmen dün başladığı yükseliş hareketine bugün sabahın ilk işlem saatlerinde devam etti.
 
Türkiye ile Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz meselesinin masaya yatırıldığı toplantıda Türkiye aleyhine bir yaptırım kararı alınmadı. AB liderleri, Türkiye ve Doğu Akdeniz konusunu ABD ile eşgüdüm içerisinde yürütmek istediklerini de ifade ederken AFP haber ajansı çıkan kararın Yunanistan'da "hayal kırıklığı yaratacağı" yorumunu yaptı.
DOLAR KURUNDA SÜRPRİZ YÜKSELİŞ
Yapılan haberlere göre AB’den Türkiye aleyhine bir yaptırım kararı şuan için çıkmazken dolar kuru sürpriz bir şekilde yükselişe geçti.
Ekonomistler dolar kurundaki bu hareketi ABD'den gelen yaptırım iddialarına dayandırdı. Bloomberg'in haberine göre ABD Başkanı Trump'ın, Türkiye'ye Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerinin alımına ilişkin yaptırım uygulanmasını öngören tedbir paketini imzaladı. Söz konusu yaptırım iddiasıyla ilgili Beyaz Saray'dan herhangi br açıklama gelmezken dolar kuru yükselişe geçti.
Dolar kuru dün ilk işlem saatlerine 7.83 lira seviyelerinde başlarken akşam saatlerinde yükseliş hareketine başladı. Dolar kuru dün gece kapanışını 7.88 lira seviyelerine kapatırken bugün de yükseliş hareketini sürdürdü. Dolar kuru sabahın ilk işlem saatlerinde 7.89 TL seviyelerindeyken gün içerisinde 7.93’e kadar tırmandı. Dolar kuru şu sıralarda 7.92 TL seviyelerinde alıcı buluyor.

Anahtar Kelimeler: y?kselişidurdurulamıyor doların
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °