Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Benzinin fiyatı 5 liraya İndirilmeli

Benzinin fiyatı 5 liraya İndirilmeli

EKONOMİ 10.03.2020 06:54:00 0

Benzinin fiyatı
5 liraya 
İndirilmeli
Petrol fiyatlarındaki tarihi düşüşün ardından bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere akaryakıt fiyatlarına büyük indirim yapılması bekleniyor. Uzmanlar indirimlerin benzinde 82 kuruş, motorinde ise 65 kuruş olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyor. Konuyla ilgili konuşan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise benzinin litre fiyatının 5 TL'ye motorinin de 4.50 TL ye kadar indirilmesi gerektiğini belirtti.
 
BENZİN 5 LİRAYA, MOTORİN
İSE 4,5 LİRAYA İNMELİ
Konuyla ilgili konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyon hesaplamasında birçok kalem akaryakıt fiyatlarına bağlı olarak değişiklik gösteriyor.
Uluslararası petrol krizinin bizim açımızdan fırsata çevrilebilmesi için petrol fiyatlarındaki düşüşün en kısa zamanda pompaya yansıtılması gerekir.
Yeni fiyatlara göre benzinin litre fiyatının 5 TL, motorinin de 4.50 TL ye kadar indirilmesi gerekir” diye konuştu.
FİYATLAR KALICI OLURSA
EKONOMİ CANLANIR
Petrol fiyatlarındaki düşüşün kalıcı olması halinde bunun Türkiye’nin ekonomik büyümesine katkısının çok büyük olacağını belirten Palandöken, “Ülke olarak en büyük ithalatı enerji sektöründe yapıyoruz. Bunun içinde ham petrol ve motorinin payı oldukça yüksek.
Petrol fiyatlarındaki düşüş son aylarda cari fazla verdiğimiz ekonomide bu trendin süreceğine işaret ediyor. Dolayısıyla enflasyon düşerken ekonomik büyüme artacak ve dış ticaret açığı da pozitif yönde etkilenecek” şeklinde konuştu.
1 TL İNDİRİM BEKLİYORLAR
Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Samsun Şube Başkanı Zafer Güler, uluslararası piyasada petrol fiyatların düşmesiyle birlikte Türkiye’de benzin ve motorin fiyatlarının litre başına 1 TL düşmesini beklediklerini söyledi.

Anahtar Kelimeler: lirayaindirilmeli fiyatı5 benzinin
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °