Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BAİB 1,5 milyar dolarlık ihracat sınırını aştı

BAİB 1,5 milyar dolarlık ihracat sınırını aştı

EKONOMİ 13.11.2018 07:35:00 0
BAİB 1,5 milyar dolarlık ihracat sınırını aştı
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği(BAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Bahar, Batı Akdeniz bölgesinin 1,5 milyar dolarlık ihracat sınırını aştığını bildirdi. Bahar’ın açıklaması şöyle; “Yeni yılın ilk gününden bu yana, geçen yıla oranla artışını sürdüren Batı Akdeniz ihracatı, 10 Kasım 2018 tarihi itibariyle 1,5 milyar doları aştı. Bölge ihracatımız yeni haftaya toplam 1 milyar 501 milyon 159 bin 449 dolar ihracat rakamı ile başladı. Antalya, Burdur ve Isparta illerinin ihracatı 1,5 milyar doları geçen yıla göre 14 gün önce yakaladı. Yaş meyve sebze sezonunun başlamasıyla birlikte ihracat rakamlarımızın daha da artması beklenirken, bölge ihracatının yılsonunda yaklaşık 2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülüyor.
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu, Antalya, Burdur ve Isparta illerinde ihracatın gelişmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Bu çerçevede bölge ihracatımızın lokomotif sektörlerini daha da geliştirmek, mevcut pazarlarda etkinliğini artırmak ve alternatif pazarlar oluşturmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca bölge ihracatının gelişmesi açısından lokomotif sektörlerimiz dışındaki sektörlerin gelişimini sağlamak da olmazsa olmazlarımızdandır. BAİB Yönetim Kurulu olarak bu yönde de ciddi çalışmalar yürütmekteyiz.
BAİB Yönetim Kurulu olarak; Antalya, Burdur ve Isparta illerinde ciddi ihracat potansiyeli bulunan üretici firmaların varlığını görmekteyiz. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren bu firmalarımız ile Birliğimiz çatısı altında çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Hedefimiz üreten ve ihraç eden bir ekonomik yapıdır.
Bu vesileyle bölge ihracatımızın 1,5 milyar doları geride bırakmasında pay sahibi olan ihracat ailesinin değerli temsilcilerini bir kez daha kutluyorum. Psikolojik sınırlardan birisi olan 1,5 milyar doları geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu duygularla hedeflerimizi daha yukarılara taşıyarak, bu gayeye ulaşmak için daha disiplinli ve motive olmuş bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  
İhracat rakamlarımıza bakacak olursak; yüzde 4,8 artışla 1 milyar 501 milyon 159 bin 449 dolara ulaştığımız bu dönemde en fazla ihracatı 422.2 milyon dolarla madencilik sektörü yaptı. Bu sektörü 372.6 milyon dolarla yaş meyve sebze sektörü takip etti. Listenin üçüncü sırasında ise 145.7 milyon dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri sektörü yer aldı. En fazla ihracat yapılan ülke ise 220.4 milyon dolarla Çin oldu. Çin’i 106.3 milyon dolar ile Almanya, 91.8 milyon dolarla da Rusya takip etti.”

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °