Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ak Parti'den Asgari Ücret ve EYT Açıklaması! Ek Zam Yapılacak Mı?

Ak Parti'den Asgari Ücret ve EYT Açıklaması! Ek Zam Yapılacak Mı?

EKONOMİ 28.03.2022 06:04:00 0
Ak Parti
Son dönemde artan enflasyonla birlikte asgari ücrette ikinci zam beklentisi ortaya çıktı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın heyecanlandıran açıklamasının ardından AK Partili Numan Kurtulmuş’tan da açıklama geldi.
  
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, asgari ücret ve emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
 "İLAVE ZAM YAPILABİLİR"
Kurtulmuş, "Asgari ücret için altıncı aydan itibaren hazırlık olabilir mi?" sorusu üzerine, memur maaşlarıyla ilgili zam yapılırken temmuz ayında bunlara ilave zam yapılabileceğinin söylendiğini hatırlatarak, "Özel sektör için konuştuğumuzda biz Türkiye'nin ekonomik olarak olağanüstü bir dönemden geçtiğini görüyoruz. Gerçekten büyük bir hayat pahalılığı baskısının vatandaşlarımızın üstünde olduğunu ve bunun da hafifletilmesi için elimizdeki bütün imkanları kullanmanın şart olduğunu görüyor ve bunu uyguluyoruz." dedi.
 "BAKANLIĞIN GÜNDEMİNDE"
Bir gazetecinin, EYT ve yıpranma konusunda gelinen son duruma ilişkin sorusu üzerine Kurtulmuş, şunları söyledi: "Milletin konuştuğu, talep ettiği, beklentilerinin tamamını masaya yatırırız. Bunların tamamıyla ilgili çalışmalarımızı öteden beri sürdürürüz. Milletin gündeminde olup da bizim gündemimizde olmayan hiçbir konu yoktur.
Ancak devlet yönetiminde bir şeyi talep etmek başka bir şey, onu gerçekleştirebilmek başka bir şeydir. Taleplerin gerçekleştirilebilmesi için de eldeki imkanlar, fırsatlar, öncelikler çerçevesinde bu değerlendirmeler yapılır. Yaparken de milletin hayrına olacak şekilde sonuçlar alabilmek için gayret sarf edilir. Bundan milletimiz emin olsun bu konu epeydir bakanlığın da gündemindedir. Bu konuyu yeterince biliyoruz ve çalıştık. İnşallah milletin hayrına sonuçlanmasını ümit ederiz."

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °