Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Yüzbinlerce Öğretmeni İlgilendiriyor... Bakan Tarih Verdi

Yüzbinlerce Öğretmeni İlgilendiriyor... Bakan Tarih Verdi

EĞİTİM 13.12.2021 08:50:00 0
Yüzbinlerce Öğretmeni İlgilendiriyor... 
Bakan
Tarih 
Verdi
Öğretmenlerle ilgili önemli gelişmeleri paylaşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, inşallah bu ay içinde TBMM'ye gelecek." dedi. Ayrıca öğretmen Bilişim Ağı'nın (ÖBA) kurulduğunu belirten Bakan Özer, ilk kez 21 Ocak-7 Şubat 2022 tarihleri arasındaki 2 haftalık tatilde uygulanacağını söyledi.
 
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, Bakanlığının 2022 Mali Yılı Bütçesi'nin sunumunu yaptı. Bakan Özer, 2022 Mali Yılı Bütçesi'ni, "Toplumun tüm kesimlerini içine alan örgün ve yaygın eğitim- öğretim hizmetlerini yürütebilmek için eğitim bütçemiz, 274 milyar 384 milyon 474 bin TL olarak belirlenmiştir. Bu rakam 2022 yılı merkezi yönetim bütçesinin yüzde 15,7'sini oluşturmaktadır" ifadeleriyle açıkladı.
 
Eğitime ayrılan bütçe ile 2022 yılında çalışmaların odağında 'eğitimde fırsat eşitliği' olacağını kaydeden Bakan Özer, "Okul öncesinden yükseköğretime kadar eğitimin tüm kademelerini bir sistem bütünlüğü içerisinde değerlendirerek sürekli kalitesini iyileştirmeye odaklanacağız. Bu kapsamda öncelik verdiğimiz alanları; okul öncesi eğitime erişimi yaygınlaştırmak, okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak, öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerini bütüncül bir yaklaşımla desteklemek ve mesleki eğitimi güçlendirmek olarak belirledik" diye konuştu.
YÜZ YÜZE EĞİTİME VERİLEN ARA
Kovid-19 salgını nedeniyle yüz yüze eğitime verilen yaklaşık 1,5 yıllık aranın oluşturduğu öğrenme kayıplarını telafi etmek için eğitimde fırsat eşitliği çerçevesinde birçok destek programını hayata geçirdiklerini açıklayan Bakan Özer, "Bu çerçevede birinci önceliğimiz uzun aradan sonra okullarımızda tüm sınıf seviyelerinde haftada 5 gün yüz yüze eğitime devam edebilmek oldu. Bu amaçla Sağlık Bakanlığı'yla süreci koordine ederek, vaka veya yakın temas durumunda sınıf temelli yüz yüze eğitime ara verme sistemi uyguladık" diye aktardı. Bakan Özer "Hayata geçirdiğimiz bu sistem, yaklaşık 3 aydır başarılı bir şekilde uygulanıyor. Bu süreçte eğitim sistemimizdeki yaklaşık 850 bin derslikte, aynı günde yüz yüze eğitime ara verilme oranı yüzde 1'in bile çok çok altında kaldı" dedi.
Bakan Özer, Kovid-19 salgınına karşı eğitimdeki aşılanma ilişkin, "Öğretmenlerimizin en az iki doz Aşı oranları toplum ortalamasının hep üzerinde seyretti ve giderek de artmaya devam etti" bilgisini paylaştı.
ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ VE VELİLERE DESTEK
Salgın sürecinde Bakanlık olarak sadece öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra velilere yönelik eğitimlere de ağırlık verdiklerini aktaran Bakan Özer şöyle konuştu: "Bu kapsamda, rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar aracılığıyla yaklaşık 5 milyon velimize psikososyal destek programı uyguladık. Öğrenci, öğretmen ve velilerimize yönelik desteklerimiz sürüyor. Bir eğitim sistemi öğretmenleri kadar güçlüdür. Bu nedenle eğitimde fırsat eşitliği bağlamında öncelik verdiğimiz alanlardan en önemlisi öğretmenlerimize sağlayacağımız desteklerdir. Bu dönemde öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerini, kişisel gelişimlerini ve liderlik özelliklerini geliştirmelerini desteklemek için çok kapsamlı eğitim programları uygulayacağız. Burada özellikle mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimize ve deneyimi 5 yılın altında olan öğretmenlerimize öncelik vereceğiz. Gerekli tüm planlamalarımızı tamamladık. Yüz yüze ve uzaktan eğitim platformlarının tüm imkânlarını kullanarak öğretmenlerimizin tüm eğitim taleplerini karşılayacağız. Uzaktan eğitimin bu kapsamda çok önemli fırsatlar sunduğunu görüyoruz. 15-21 Kasım'daki bir haftalık ara tatilde düzenlediğimiz uzaktan eğitim seçeneklerine, öğretmenlerimizin yoğun ilgi gösterdiğine şahit olduk."
'ÖĞRETMEN BİLİŞİM AĞI'NI (ÖBA) KURDUK'
Bakan Özer, Öğretmen Bilişim Ağı'nı kurduklarını duyurarak şöyle dedi: "Bu dönemde, 679 bin 386 öğretmenimiz en az bir eğitim içeriğini tamamlayarak sertifika aldı. Bazı öğretmenlerimizin ise kendi istekleriyle birden çok eğitime katıldıklarını gözlemledik. Böylece bir haftalık ara tatilde sertifikalı toplam eğitim sayısı, 886 bin 233'e yükseldi. Öğretmenlerimize uzaktan eğitimde, eğitim seçeneklerini zenginleştirmek için Öğretmen Bilişim Ağı'nı (ÖBA) kurduk. Bu platformu ilk kez 21 Ocak-7 Şubat 2022 tarihleri arasındaki 2 haftalık tatilde uygulayacağız. Bu tarihler arasında öğretmenlerimizin mesleki gelişim eğitimlerini uzaktan eğitim olarak düzenleyeceğimizin müjdesini de buradan duyurmak isterim. Bu tarihler arasında öğretmenlerimiz öğrenciler gibi okullara gitmeden uzaktan eğitimle mesleki gelişimlerini sağlayabileceklerdir."

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °