Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

…Ve ISUBÜ kararını verdi; Uygulamalı Bölümlerde Yüz Yüze Eğitim

…Ve ISUBÜ kararını verdi; Uygulamalı Bölümlerde Yüz Yüze Eğitim

EĞİTİM 16.09.2020 10:46:00 0
…Ve ISUBÜ kararını verdi; 
Uygulamalı 
Bölümlerde 
Yüz Yüze Eğitim
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) beklenildiği gibi yeni öğretim yılı için kararını verdi. Üniversite uygulamalı bölümlerde yüz yüze eğitim, diğer bölümlerde ise uzaktan eğitim sistemini uygulayacak.
 
Konu ile ilgili olarak ISUBÜ’den yapılan açıklamada; “Korona virüs (COVID-19) küresel salgını ile mücadele kapsamında 11 Mart 2020 tarihinden itibaren üniversitemiz de dahil olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımızca alınması gereken tedbirlere ilişkin çeşitli düzenlemeler yapılarak uygulamaya konulmuş, toplumsal ve bireysel olarak da alınan tedbirlerle yaz ayları öncesinde virüsün bulaşma hızı düşme seyrine girmiştir.
 
Ancak yaz aylarındaki hareketlilik ve normalleşmenin virüsün tamamen ortadan kalktığı algısı ile son günlerde küresel salgın kapsamında hasta olanların sayısında ciddi artışların olduğu görülmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan, özellikle vefat edenler, ağır hasta ve yeni vakaların sayılarının artması ve yeni vakaların iyileşenlerden fazla olması durumun ciddiyetini gözler önüne sermektedir.
 
2020-2021 Güz Dönemi Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin tüm paydaşlarımız açısından sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olarak; Yükseköğretim Kurulu Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığınca 29.07.2020 tarihinde yayımlanan “Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci Rehberi”, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün tavsiyelerini belirten Yükseköğretim Kurulu Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığının 04.09.2020 Tarihli “Yeni Korona Virüs Salgınında Eğitim-Öğretim Süreçleri” konulu "2020- 2021 eğitim ve öğretim yılının güz döneminde örgün eğitimlerde teorik derslerin mümkün olduğunca yüz yüze aynı ortamda bulunmaksızın uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılması, uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğu programlarda uygulamaların mümkünse ertelenmesi, ertelenmemesi durumunda kişisel koruyucu ekipmanların kullanımı sağlanarak ve gerekli tedbirler alınarak yüz yüze sürdürülmesinin önerilmesine karar verilmiştir" şeklindeki tavsiye yazısı da dikkate alınarak aşağıdaki kararlar Üniversitemiz Senatosuna sunulmuştur;
 
Korona virüs (COVİD-19) Küresel Salgını nedeniyle Üniversitemizin program çeşitliliği, kampüste ve ilçelerimizde ulaşım imkânları ve şehirlerarası öğrenci sirkülasyonu, ilçelerimiz birimlerinde özellikle barınma ve olası pozitif vaka durumunda izole veya gözlem altında tutulması ile ilçe sağlık hizmetlerinde yaşanabilecek riskler de göz önüne alınarak ve bütün öğrencilerimizin eşit imkanlarda eğitim alması hedefiyle öğrenci odaklı bir hibrit eğitimöğretim planı tasarlanmıştır.
 
Yukarıdaki açıklamalar dikkate alınarak;
Üniversitemizde 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Güz dönemi tüm önlisans, lisans ve lisansüstü programlarında 12 Ekim 2020 tarihinde başlayacaktır.
 
2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Güz döneminde tüm derslerin içerikleri ve ders materyal özellikleri dikkate alınarak dersler önlisans programlarında uzaktan öğretim ile yürütülecektir.
 
Uzaktan Eğitim Meslek Yüksek Okulu Üniversitemiz Senatosunca belirlenen akademik takvime uygun olarak uzaktan öğretim ile derslerini yürütecek, ara sınavlar çevrimiçi yapılacak olup yıl sonu sınavları ile ilgili açıklama sürece göre birim internet sayfasından duyurulacaktır. Uzaktan Eğitim MYO derslerinde derslere devam zorunluluğu aranmaz.
 
Üniversite Ortak Seçmeli (ÜOS) ve YÖK dersleri tüm birimlerimizde uzaktan öğretim yoluyla verilecektir.
 
Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler ve Turizm Fakültesi’nde güz döneminde tüm derslerin içerikleri ve ders materyal özellikleri dikkate alınarak dersler uzaktan öğretim ile yürütülecektir.
 
Orman, Su Ürünleri, Teknoloji ve Ziraat Fakültelerimizin 2020-2021 Güz Dönemi ders müfredatlarında yer alan ve adı geçen birimlerimizin kurullarınca belirlenerek ilan edilen “teorik ve uygulamalı dersleri” atölye, laboratuvar ve sınıflarında oluşturulacak bir uzaktan öğretim kamera ve ses sistemi ile öğretim elemanlarımız tarafından yüz yüze ve aynı anda çevrimiçi (on-line) canlı dersler yapılacak ve bu derslere sınıf ve laboratuvarların kapasiteleri kadar öğrencimiz de yüz yüze isteğe bağlı olarak katılabileceklerdir. İlan edilen dersler arasında arazi uygulamaları gerektiren dersler de yüz yüze yürütülecektir. Pandemi kurulunun toplu yerlerde 20 dakikadan daha uzun süreler bir arada bulunulmaması tavsiyesi nedeni ile dersler, ders programlarında belirtilen saatlerde her ders saati 20 dakika ve eşzamanlı olarak uzaktan öğretim ile de verilecektir. Dersler birleştirilmeden ve 10 dakikalık ara verilerek yapılacaktır. Yüz yüze verileceği ilan edilen derslere isteğe bağlı katılmak isteyen öğrencilerin tercihleri, Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden dönem ders kayıtları esnasında alınacaktır.
 
Lisansüstü teorik ve uygulamalı dersler ile tez çalışmaları, Lisansüstü savunma sınavları, seminerler ve TİK toplantıları, danışmanlar ve ilgili derslerin öğretim elemanlarınca uzaktan öğretim (Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden) veya yüz yüze yöntemlerle yapılacaktır.
 
Yüz yüze dersler ve diğer uygulamalara katılacak öğrenciler ve ilgili dersin görevli öğretim elemanları, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan pandemi kurallarına uyarak derslere katılabileceklerdir. Üniversitemiz birimlerine personel ve öğrencilerimiz pandemi kurallarına göre kontrol edilerek ve HES kodu ile alınacaktır.
 
Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde ( DİLMER) 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Güz dönemi, pandemi kuralları dikkate alınarak ve sürecin işleyişi ile ilgili esaslar duyurulmak üzere çevrimiçi eşzamanlı veya isteğe bağlı yüz yüze yapılacaktır.
 
Staj dersi için Üniversitemiz Pandemi Dönemi Staj Uygulama Esasları uygulanmaya devam edilecektir.
 
İşyeri Eğitimi dersi alan öğrenciler pandemi şartlarına uygun şekilde işyerlerinde uygulamalarını yapacak olup güz döneminde mazereti olan öğrenciler bahar döneminde işyeri eğitimini tamamlayabileceklerdir.
Bitirme Ödevi ve Proje dersleri uzaktan öğretim yöntemi veya yüz yüze verilebilecektir.
 
Merkez Doğu ve Batı Yerleşkesinde yer alan birimlerimizde yapılacak çevrimiçi ve yüz yüze dersler; birimlerimizin yeterli alt yapısına sahip sınıf, laboratuvar ve atölyelerinde kaliteli ve en verimli verilebilecek ortamlarda üniversitemizin internet alt yapısı kullanılarak yürütülecektir.
 
Ara sınav (vize) değerlendirmeleri çevrimiçi yapılacak olup yılsonu (final) sınavlarının nasıl yapılacağı konusu pandeminin seyrine göre ileri bir tarihte üniversite internet sayfamızda duyurulacaktır. Uzaktan yapılacak sınavların uygulama esasları ileri bir tarihte ilan edilecektir.
 
Derslere devam konusunda; öğrencilerin yüz yüze ve anlık uzaktan öğretimin beraber yürütüldüğü dersler ile sadece uzaktan öğretim ile yürütülen 20 dakikalık derslere katılımı veya sonradan ders kayıtlarını izlemesi zorunludur.
 
2020-2021 Güz dönemi boyunca üniversitemize ait tüm birimlerimiz öğrencilerimizin hizmetine açık tutulacaktır.
 
Yukarıda alınan kararlar, salgının seyrine, Sağlık Bakanlığı, YÖK, İl Hıfzısıhha Kurulundan gelecek süreç ile ilgili yeni tedbirlere ve kararlara göre Üniversite Senatomuz tarafından tekrar değerlendirilecektir” denildi.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °