Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Vali Seymenoğlu’ndan öğrencilere hayati ders:

Vali Seymenoğlu’ndan öğrencilere hayati ders:

EĞİTİM 9.09.2019 13:08:00 0
Vali Seymenoğlu’ndan öğrencilere hayati ders:
2019 – 2020 Eğitim Öğretim yılı açılış töreninde sınıflara girerek öğrencilere ilk dersi veren Vali Ömer Seymenoğlu, toplum olarak iyi bir eğitimle çalışma hayatına atılmamız gerektiğini belirterek; “Zira, çalışmazsak yok oluruz” dedi.
 
İlköğretim Haftası 2019 – 2020 Eğitim Öğretim yılı dün yapılan törenler ve ilk dersle başladı. 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanındaki törenin ardından diğer tören; Işıkkent Mahallesindeki Şehit Göksel Koç Ortaokulunda gerçekleştirildi. Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Bahri Ata, Garnizon Komutanı P. Kd. Alb. Bilgin Çetinbağ, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ceylan Çaylak, Memur – Sen’e bağlı Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Hüseyin Arslan, Kamu – Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim – Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban, daire müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve öğrenci velilerinin katıldığı törenin sonunda ise Vali Ömer Seymenoğlu ve beraberindekiler, Şehit Göksel Koç Ortaokulunda bazı sınıfları gezerek öğrencilerini ziyaret ettiler ve yılın ilk dersi Vali Ömer Seymenoğlu tarafından verildi.
VALİ SEYMENOĞLU’NDAN ÇOCUKLARA HAYATİ NASİHAT; “ÇALIŞMAZSAK YOK OLURUZ”
Okulun 8 /B sınıfını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelen Vali Ömer Seymenoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Evet, dışarda bir konuşma yaptım. Ancak, burada da sizlere ‘ilk ders’ niteliğinde hitap edeceğim. Bilindiği gibi eğitim bir toplum için olmazsa olmaz bir unsurdur. Elbette öğrenmeye ihtiyacımız var. Çünkü dünya yerinde durmuyor. Teknoloji her geçen gün gelişiyor. Diğer ülkelerin çocukları da sizler gibi okula devam ediyor, öğreniyor ve sonunda bir şeyler icat ediyor. Öğrenirken de aslımızı neslimizi birliğimizi beraberliğimizi unutmamamız lazım. Bir diğer önemli konu ise çalışmaktır. Evet, ben dışardaki konuşmamda sizlere hem öğrenin hem eğlenin dedim. Ama, bunu sakın yanlış anlamayın. Yani, eğleniyorum derken çalışmayı asla ihmal etmeyin. Çünkü, çalışmazsak yok olmaya mahkumuz demektir. Onun için sizlere birinci ders olarak çalışmayı öneriyorum. Bunu aklınızdan çıkarmayın” dedi.

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °