Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ülkü İlkokulu’nda, Zenginlik Kaynaklarımız Semineri

Ülkü İlkokulu’nda, Zenginlik Kaynaklarımız Semineri

EĞİTİM 19.12.2019 20:56:00 0
Ülkü İlkokulu’nda, 
Zenginlik Kaynaklarımız 
Semineri
Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullara göndermiş olduğu yazı gereği  Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında öğrencilerde yerli malı kullanma ve ülkemizde yerli olarak  üretilen ve tüketilen ürünler ile  zenginlik kaynaklarımız konusunda farkındalık oluşturmak  amaçlanmaktadır.
 
Bu nedenle Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Bölüm Başkanı Profesör Dr. Mustafa Nuri DOLMAZ tarafından Ülkü İlkokulu öğrencilerine ‘’Yer Altı ve Yer Üstü Zenginliklerimiz’’ konulu seminer verildi.
Seminerde Prof.Dr. Mustafa Nuri DOLMAZ; ‘’Ülkemiz tarihi ve kültürel zenginlikleri ile beraber yer altı ve yer üstünde bir çok zenginlik kaynaklarına sahiptir.
 
Bugüne kadar bir çoğu çıkarılarak kullanıma sunulmuş yine birçoğu da çıkarılmayı beklemektedir. Bu zenginliklerimizi  halkımıza sunmak ve fazlasını da katma değer oranı yüksek ürünler olarak ihraç etmek gerekir. Bazı ürünler stratejik değerde ürünler olduğundan, bizlerin de bu amaçla küçük yaştan itibaren öğrencilerimizde bu farkındalığı oluşturmamız gerekir’’ dedi.
 
 
Öğrenci velileri ise ‘’Yerli Malı Haftasında hep yeme içmeye yönelik etkinlikler yapıldığını, bu yıl ilk defa öğrencilerimize yönelik akademik bir yetkiliden bilgi alındığını, ülkemizin yer altı ve yer üstü zenginlikleri konusunda öğrencilerimizle birlikte kendilerinin de bilgilendiğini belirttiler. Etkinliği düzenleyen başta konuşmacı hocamız Prof. Dr. Mustafa Nuri DOLMAZ olmak üzere okul müdürü Muzaffer SARIŞAHİN ve Fatma TEZCAN öğretmenimize  teşekkür ediyoruz ‘’ dediler.
 
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °