Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sözleşmeli öğretmen demek taşeron demektir

Eğitim-İş Isparta Şube Başkanı Levent Çakan, Milli Eğitim Bakanı tarafından açıklanan Sözleşmeli Öğretmen Sistemine tepki gösterdi. Çakan, atama bekleyen öğretmenlerin büyük hayal kırıklığına uğradığını belirtti.

EĞİTİM 12.07.2016 06:24:00 0
Sözleşmeli öğretmen demek taşeron demektir
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ağustos ayında öğretmen ataması yapılmayacağını belirterek, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgeleri’ndeki öğretmen açığını kapatabilmek için Sözleşmeli Öğretmen Sistemine geçileceğini açıklamıştı. Eğitim-İş Isparta Şube Başkanı Levent Çakan, sözleşmeli öğretmenlik sistemine tepki gösterdi. Çakan, doğudaki öğretmen açığının sözleşmeli öğretmenlikle kapatılamayacağını savundu.
ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLER HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADILAR
Çakan,  konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Yeni Bakanımız İsmet Yılmaz, Ağustos ayında öğretmen ataması yapmayacağını açıklamıştı. Atama bekleyen öğretmenler hayal kırıklığına uğradılar. Ülkemizde 400 bin civarında atamayan öğretmen mevcut. 400 binin tamamını kapsayacak okullarımız da var. Kendisi de zaten bir bakıma itiraf ediyor.
 5 YIL SONRA DİREKT KADRO VERİLMEYECEK!
Sayın Bakan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde öğretmen açığını kapatmak için sözleşmeli öğretmen sistemi getiriyoruz dedi. Sözleşmeli taşeron demek. İş güvenceniz, sigortanız var mı, yok. Bunlar da devamlılık yok. Acımasızlığa bakar mısınız? Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde görev yapacak öğretmenlerle 5 yıl sözleşme imzalanacak. 5 yıl çalıştıktan sonra da direkt kadroya geçemeyecekler. Sözlü sınav getiriliyor. Sözlü sınav objektif midir? Uygulamalarını yıllar içerisinde hep gördük. Torpilin adı sözlü sınavdır. 5 yıl çalıştı, kişi sizin siyasi fikrinizde değilse ona el sallıyorsunuz, arkasından su döküyorsunuz. Seninle sözleşmemi yenilemiyorum, kadroya geçirmiyorum diyorsunuz. Nerede adalet, nerede vicdan, nerede hak hukuk? Bununla da bitmiyor. 5 yıl sözleşmeli çalıştıktan sonra kadroya geçme şartı 3 yıl daha orada çalışmak olacak. Ondan sonra tayin isteyebileceksin. Bir öğretmeni 8 yıl aynı yerde çalıştırdınız.
BUNUN ÇÖZÜMÜ SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN DEĞİLDİR
Sendika olarak yıllardır Eğitim Fakültelerinden mezun olan öğretmenlerimiz bekliyor, yeterli sayıda atama yapmıyorsunuz, öğretmen açığı devam ediyor dedik mi? Bunun çözümü sözleşmeli öğretmen değildir. Bu şekilde doğuda öğretmen tutamazsınız.”

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °