Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

SON DAKİKA HABER Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Flaş Açıklama; 4. ve 8’inci Sınıf Öğrencileri Sınavlarını…

SON DAKİKA HABER Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Flaş Açıklama; 4. ve 8’inci Sınıf Öğrencileri Sınavlarını…

EĞİTİM 24.03.2021 20:04:00 0
SON DAKİKA
HABER
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Flaş Açıklama; 
4. ve 8’inci
Sınıf Öğrencileri 
Sınavlarını…
Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze yapılacak sınavlarla ilgili kararını verdi. Risk haritasına göre okula başlayan ve uzaktan eğitimlerine devam eden ortaokul öğrenciler bulunuyor. EBA ile ders işleyen öğrenciler sınavlar nasıl yapılacak? sorusunun yanıtını ararken Milli Eğitim Bakanlığı sınavlarla ilgili kritik bir açıklama yaptı. Peki MEB ortaokul 5,6,7,8. sınıflar sınav yapılacak mı? İşte 2. dönem sınavlarıyla ilgili alınan karar...
 
Yüz yüze eğitimin devam ettiği ilkokul 4. sınıflar ile ortaokulların 8. sınıflarında sınavlar okul ortamında yüz yüze yapılmaya devam edecek. Normalleştirme çalışmalarının başlamasıyla milyonlarca öğrenci okullarına kavuştu. Merkezi sınava girecek 8. sınıf öğrencileri tüm illerde yüz yüze eğitime geçerken düşük ve orta riskli iller de 5,6,7. sınıflar eğitim faaliyetlerine başladı. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise ortaokul öğrencileri uzaktan eğitim alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı lise sınav takvimini belirlemiş ve uygulamaya geçmişti. 2. dönem ölçme ve değerlendirme işlemlerinin yapılması için sınav düzenlenip düzenlenmeyeceği aileler ve çocukların gündeminde ilk sırada. Birinci dönem karne notları sözlü puanı olarak bilinen ders katılım etkinlikleriyle verildi. Peki 2. dönem ortaokul 5,6,7 ve 8. sınıflar sınav yapılacak mı? İşte Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı flaş açıklama!
AÇILMAYAN ORTAOKULLAR
YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLAYACAK MI?
MEB, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan risk durumu haritasına göre yüz yüze eğitimi kademeli olarak başlattı. Düşük ve orta riskli illerde Ortaokul 5,6,7. sınıflar okula başladı. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise uzaktan eğitim devam ediyor. Risk durumu haritası Sağlık Bakanlığı tarafından önümüzdeki hafta güncellenecek. Okula başlamayan illerde ortaokulların yüz yüze eğitime başlayıp başlamamasına haritaya göre karar verilecek. Düşük ve orta riskli illerde ortaokul 5,6,7. sınıflar haftada 2 gün yüz yüze eğitim veriliyor. Yüksek ve çok yüksek riskli iller de 5,6,7. sınıflar uzaktan eğitime devam ediyor. 81 ilde 8. sınıflar yüz yüze eğitime geçti.
ORTAOKULLARDA
SINIFTA KALMA OLACAK MI?
Milli Eğitim Bakanlığı, geride bıraktığımız birinci dönem ölçme ve değerlendirme işlemlerini yaptı. Öğrenciler karnelerini dijital olarak e-Okul üzerinden aldı. Normal şartlarda ortaokulda sınıfta kalma oluyor. Zayıf dersi bulunan öğrencilerin sınıf tekrarına kalıp kalmamasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) tarafından karar veriliyor.
ORTAOKUL SINAVLARI YAPILACAK MI?
ORTAOKULLARDA SINIFTA KALMA VAR MI?
Yani bu ara tatili alarak oraya ekledik ve bir ara tatilden ziyade hatta okulun uzatılmasıyla ilgili de planlamalarımız var. Bizim okullarımız seminer dönemi dahil, 2 Temmuz'da bitiyor ama öğrenciler ondan önceki haftalarda bırakıyorlar. Ama bu sefer öğrencilerimizi 2 Temmuz'a kadar okulda tutmakla ilgili planlama çalışmaları var” ifadelerini kullandı.

Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °