Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

SON DAKİKA HABER Milli Eğitim Bakanı Özer Tarih Verdi; Yeni Eğitim – Öğretim Yılı Başlamadan Gerçekleşecek

SON DAKİKA HABER Milli Eğitim Bakanı Özer Tarih Verdi; Yeni Eğitim – Öğretim Yılı Başlamadan Gerçekleşecek

EĞİTİM 25.06.2022 15:35:00 0
SON DAKİKA
HABER
Milli Eğitim Bakanı Özer Tarih Verdi; 
Yeni Eğitim – Öğretim 
Yılı Başlamadan 
Gerçekleşecek
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, her yıl eğitim – öğretim yılı içindeyken yapılan öğretmen atamalarının bu yıl yaz tatilinde gerçekleştirileceğini belirterek; “Öğretmenlerimiz yeni eğitim – öğretim yılı başlamadan atanmış olacaklar. En çok okul öncesi öğretmeni alacağız. Atamaların % 50’si İstanbul’da görev yapacak.
 
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı bir televizyon programında merak edilenleri açıkladı.  Yaz okulları ne zaman başlayacak?, dersler nasıl işlenecek? Öğretmenlik Meslek Kanunu beklentileri karşıladı mı? Geleceğe yönelik eğitim politikaları ve projeler neler? Yüz yüze eğitimde salgınla ilgili hangi projeler hayata geçti? Öğretmen atamalarıyla ilgili güzel haberi de duyuran Bakan Özer önemli mesajlar verdi.
 
"Okula kayıt için bağış olmaz" diyen Bakan Özer, okulların bütün ihtiyaçlarını Milli Eğitim Bakanlığı olarak karşıladıklarını söyledi. 1 Temmuz itibarıyla okullara kayıtların başlayacağını belirten Bakan Özer, 12 Eylül tarihinde de eğitim öğretim sürecinin başlayacağını söyledi. Bakan Özer'in açıklamalarından satır başları şöyle; Biz bir taraftan beşeri sermayemizin nitelikli eğitime erişmesi ve eğitimin kitleselleşmesiyle ilgili tüm çabalarımızı sarf ederken diğer taraftan da üretim kapasitesini, o genç nesillerin ülkenin rekabet gücünü artırmayla ilgili üretim kapasitesini inovatif yaklaşımlarını güçlendirecek mekanizmalar eğitim sistemimizin içerisinde eklemlendirmemiz gerekiyor.
 
2021-2022 eğitim öğretim yılını biliyorsunuz yüz yüze eğitime devam ederek kesintisiz bir şekilde tamamladık. Bunu pas geçmememiz gerekiyor, bu çok önemli bir şey. 1.5 yıl aradan sonra öğretmenlerimizle birlikte tüm paydaşlarımızla birlikte 2021-2022 eğitim öğretim yılını sağlık kurallarına uyarak ve bir gün okulumuzu eğitim öğretimde kesintiye uğratmadan sadece sınıf bazlı kapatmaya getirerek başarılı bir şekilde 17 Haziran itibarıyla tamamlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Bunu özellikle belirtmemiz lazım. Çünkü bu süreçte herkes tüm dünya ve Türkiye ilk defa okulların sadece öğrenme merkezi olmadığını öğrenmiş oldu. Yani okullar öğrencilerin psikososyal gelişimlerini akran eğitimlerini, kültür sanat gelişimlerini mekanlar olduğunu görmüş oldu. Bu çok kıymetli bir şey.Tabi bu sürecin kahramanları öğretmenlerimiz. Çok teşekkür ediyorum.
"YAZIN DA ÖĞRENCİLERİMİZİ
YALNIZ BIRAKMIYORUZ"
Biz devasa bir eğitim sistemine sahibiz. Eğitim sistemimizi normalleştirmeden Türkiye'yi normalleştirmemiz mümkün değildi. Bugünlere kolay bir şekilde gelemezdik. MEB bu anlamda çok büyük görev ifa etti ve başarılı bir şekilde tamamlamış oldu. Yazın da öğrencilerimizi yalnız bırakmıyoruz. 4 tane yaz kursu açıyoruz. Birincisi bilim sanat merkezinde. Bilim sanat merkezimizin özel öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmekle ilgili ilave programlar, destekler aldık. Hem akademik hem de görsel sanatlarla ilgili hem işitsel sanatlarla ilgili kendilerini geliştirecek mekanlar. Ülkemizin geleceğinin inşaasının sağlayacak gençlerimizin yetiştiği okulu haricinde eğitim aldıkları yerler.
“ATAMALARI YENİ
EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI
ÖNCESİ YAPACAĞIZ”
Bilim sanat merkezlerimizde bu yıl ilk defa tüm öğrencilerimize açtık. 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerimize. Bilim sanat merkezlerimizin olduğu tüm yerlerde ücretsiz bir şekilde bu merkezlerimiz tarafından bilim ve sanat yaz okullarına ücretsiz bir şekilde katılabilecekler. Burada bir de esneklik sağladık. İlla bulundukları yerdeki, yaşadıkları yerlerdeki değil istedikleri yerlere gittikleri zaman başvuru süreçleri de devam ediyor. Bu aynı zaman da öğretmenlerimiz için de geçerli. Öğretmenlerimiz de eğitim öğretim görevinde bulundukları okullarda gerekmiyor. İstedikleri yerde tatile gittikleri zaman başvurarak bu süreçlerde aktif olarak yer alabilirler. Esnek bir model.
 Şu anda başvurular devam ediyor zaten. Öğrencilerimiz de başvuruyor. Süreç devam ediyor. Ama matematik ve ingilizce başvuruları bitti. Matematikte yeni bir yaklaşım geliştirdik. Öğrencilerimizin matematik girişimlerini güçlendirmek. Özellikle matematiğin güncel yaşamdaki ne kadar önemli olduğunu sadece mühendisliğe gidecek, tıpba gidecek öğrenciler için değil tüm fertlerimiz tüm insanlarımız için matematiğin vazgeçilmez bir enstrüman sağladığını gösterebilmek ve eğitim sistemimizi buna göre dizayn edebilmek için yeni bir yaklaşım. Matematik seferberliği.
Bizim yetiştirdiğimiz gençlerin 21. yüzyılda rekabet edebilmesi için matematiğinin çok güçlü olması gerekiyor. Onun için matematik seferberliğini başlattık. Ve 4. sınıftan 12. sınıflara kadar öğrencilerimiz için yaz kursları açtık” dedi.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °