Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

SDÜ’de Büyük Mezuniyet Coşkusu Başladı

Bulunduğu yöreye sadece bilimsel değil, teknik, sosyal ve kültürel alanda da katkılar sağlayan Süleyman Demirel Üniversitesi, Türkiye’nin insan kaynaklarına da binlerce yetişmiş, alanında uzman insan gücü kazandırmaya devam ediyor.

EĞİTİM 16.05.2016 20:42:00 0
SDÜ’de Büyük Mezuniyet Coşkusu Başladı
Bu yıl 24. yaşını kutlayan, büyük öğrenci potansiyeli ile Isparta’yı bir üniversite kenti haline getiren Üniversitemizin binlerce genç mezunu bugün gerçekleştirilen mezuniyet töreninde, gurur verici bir tablo oluşturdu. 19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanı’na doğru yapılan kortej yürüyüşüyle başlayan törende, fakülte ve yüksekokullarımızdan mezun olmaya hak kazanmış binlerce genç; mezuniyet heyecanını, kendilerini yetiştiren aileleri, eğitim hayatına katkıda bulunan akademisyenler ile birlikte yaşadı. Erenler Mehter Takımı eşliğinde öğrencilerin; aileleri ve konukları selamlamasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından üniversitemizi sosyal ve kültürel yönden tanıtan vizyon filmi izlenime sunuldu. Halk Oyunları Kulübünce sergilenen gösteri, SDÜ Akademik Oda Orkestrası tarafından verilen müzik dinletisi de büyük beğeni topladı.Mezuniyet konuşmalarının ilkini SDÜ öğrencileri adına, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarından İskender Çetintürk yaptı. Mezun olmanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını dile getiren Çetintürk, “Bizler kendi tarihimizi ve öz benliğimizi iyi bilen ülke ve dünya olaylarına karşı duyarlı yaklaşmayı başarabilen Türk gençliği olarak bireysel ve toplumsal mutluluk ipini göğüsleyeceğiz. Ülkemizin sanayisinde, bürokrasisinde, her yerde bizlerin yaptıkları ile gurur duyacaksınız. Bu yeni hayatta umarım benim ve tüm arkadaşlarımın yolu ve şansı açık olur. Bizlere emek veren ailelerimize, öğretim üyelerine teşekkür ediyorum” dedi. 
Törende bir selamlama konuşması yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu da “Bugün Süleyman Demirel Üniversitesi hayallerimizin ötesinde çok büyük bir boyutta genişliyor. Şuana kadar üniversitemizden mezun 160 bin kişi var. Bu sene ise sayısı 175 bine ulaşan çok geniş bir aile olacağız. Sevgili gençler, bu süreçte diplomanızı alırken en az iki nedenden dolayı gururlanmanız gerekiyor. Bunlardan birincisi; mezun olduğunuz üniversite, dünya çapında tanınır bir üniversite haline gelmiştir. Yapılan akademik çalışmalar, bilimsel faaliyetler, SDÜ’yü yerelden ulusala, ulusaldan küresele taşımıştır. Ancak diplomanızda daha önemli bir iz var. O iz hocalarınızın izidir. Hocalarınızın döktüğü alın teriyle ve emekleriyle diplomalarınıza sahip oluyorsunuz. O nedenle aldığınız diplomalar gözünüzün bebeği olsun. Çünkü aldığınız diplomayla birlikte tüm hatıralarınızı da alıp Isparta’dan götüreceksiniz.” mesajını verdi.

SDÜ olarak öğrenmeyi öğretmeyi benimsediklerini belirten Dulupçu sözlerini öğrencilere “Toplumun sorunlarını dert edinen, değerlerine değer katan, taş üstüne taş koyan, rotasını bilimden, bilgiden ayırmayan, topluma sorun değil çözüm üreten bireyler olmaları” temennisinde bulunarak noktaladı.

Daha sonra okul birinci, ikinci ve üçüncülerine mezuniyet anısına hazırlanan belge ve armağanları verildi. Mezun olan öğrenciler de umutlarına yol olacak belgelerini öğretim elemanları ve öğretim üyelerinin elinden aldı.

Coşkuyla kutlanan Mezuniyet Töreninin son bölümünde, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız’ın yönetiminde SDÜ Mezuniyet Andını birlikte okuyan öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın haklı gururunu yaşadı.

Mezuniyet Töreninin ilk gününde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Isparta Meslek Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Orman Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Spor Bilimleri Fakültesi, Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi yer alırken ikinci gününde ise Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Mühendislik Fakültesi, Fen- Edebiyat Fakültesi, Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Teknoloji Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eğitim Fakültesi öğrencileri yer alacak.


Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °