Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Öğrencilerinden Öğretmene büyük vefa; Karnelerini eliyle verdi

Öğrencilerinden Öğretmene büyük vefa; Karnelerini eliyle verdi

EĞİTİM 14.06.2019 08:44:00 0
Öğrencilerinden Öğretmene büyük vefa; 
Karnelerini 
eliyle verdi
HABER: Yunus ÖZLER
Büyük Hacılar Köyünde örneğine çok az rastlanan bir vefa örneği yaşandı. Üç ay önce kanser teşhisi konan ve raporlu olduğu için öğrencilerinden uzak, evinde kemoterapi gören Büyük Hacılar Köyü İlkokulu 4. Sınıf Öğretmeni Muhammed Kaya’yı ziyaret eden öğrencileri karnelerini bizzat öğretmenlerinin elinden aldılar.
 
Isparta’da 34 yıldır Öğretmenlik yapan ve daha sonra yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle 3 ay önce rapor alarak evinde tedavi görmeye başlayan Öğretmeni öğrencileri bizzat evinde ziyaret ederek büyük vefa örneği yaşattı. Söz konusu ziyarete, Köy İlkokulu Müdürü Mehmet Aydemir, Öğretmenler, Köy Muhtarı Mehmet Buğday ve veliler de katıldı.
HASTA OLDU AMA YILMADI….
Merkeze bağlı Büyük Hacılar Köyü İlkokulunda 20 yıldır Sınıf Öğretmenliği yapan Muhammed Kaya, bu yılbaşında yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle rapor alarak tedaviye başladı. Hastalığın ortaya çıkmasının ardından ilk önce hastanede ardından evinde kemoterapi tedavisi gören Öğretmen Kaya, mesleğe ve öğrencilere olan bağlılığı ve sevgisinden dolayı emekli olmak yerine iyileşerek tekrar öğrencilerinin yanına dönme umuduyla yaşıyor.
ÖĞRENCİLERİNDEN
ÖĞRETMENE BÜYÜK SÜRPRİZ
Dün sona eren 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılının son gününde öğrencileri, öğretmene büyük bir sürpriz yaparak onu evinde ziyaret ettiler. Bu ziyaret, öğretmen Muhammed Kaya’yı çok duygulandırdı ve gözyaşlarını tutamadı.
ÖĞRENCİLERİNİN KARNELERİNİ
İMZALAYARAK BİZZAT DAĞITTI
Ziyarette, öğrenciler yanlarında getirdikleri karnelerini Öğretmenlerine uzatarak bizzat onun imzasıyla kendilerine dağıtılmasını talep ettiler. Öğretmen Kaya da bu talebi sevinçle yerine getirdi.
KAYA; “BEN SİZLERİN VARLIĞIYLA
BU HASTALIĞA DİRENİYORUM”
Ellerinde çiçeklerle Muhammed Öğretmenin odasına giren öğrenciler, hasta yatağında yatan öğretmenlerinin ellerinden öpüp, çiçekler vererek ona geçmiş olsun dileklerini sundular. Öğrencilerini, Okul Müdürünü, Öğretmen arkadaşlarını ve velileri karşısında gören Muhammed Öğretmen duygu dolu anlar yaşadı. Tüm öğrencilerine ve arkadaşlarına teşekkür ve dua eden Muhammed Kaya; “Sizler çok vefalı öğrencilersiniz. Ben çok kötü günler yaşadım. Ama sizler bana kucak açtınız. Sizlerle gurur duyuyorum. İnşallah Allah sizleri cennetine koyar ve beni de sizlere komşu eder. Yüce Allah hiçbir zaman sizin eksikliğinizi vermesin. Sizlerle iftihar ediyorum, gurur duyuyorum. Ben sizlerin varlığıyla bu hastalığa direniyorum. Allah sizlerden razı olsun” dedi.
MÜDÜR AYDEMİR; “HER ZAMAN
HOCAMIZIN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ”
Öğretmen Muhammed Kaya’ya bir kez daha kendisi, okulu ve köy halkı adına geçmiş olsun dileklerini ileten Büyük Hacılar İlkokulu Müdürü Mehmet Aydemir de konuşmasında, Muhammed Öğretmenin herkese örnek bir kişilik olduğunu söyledi. Muhammed Kaya’nın 34 yıldır bu devlete ve millete yararlı öğrenciler yetiştirdiğini ve bunun örneğini bir kez daha gördüklerini dile getiren Müdür Aydemir; “Muhammed Hocamla yıllarca birlikte çalıştık. Kendisi çok saygıdeğer bir insan. Allah şifasını versin. Kendisi bir hastalığa yakalandı ama yine de yılmadı ve emekliliği istemek yerine görevine devam etmeyi tercih etti. Kendisinin eğittiği öğrencileri eğitim – öğretim yılının son gününde böylesine anlamlı bir günde kendisini ziyaret ederek karnelerini öğretmenlerinin elinden almak istediler. Bizde bunun üzerine öğrencilerini evine getirdik. Muhammed Hocama da Allah'tan şifalar diliyoruz. Bizler her zaman hocamızın yanındayız. Ufak bir sıkıntısında bize aramaları yeterli olur. Onun sıkıntılarını hem biz hem de öğrencilerimiz birlikte gidermeye çalışacağız” dedi.
ÖĞRENCİLER; “HİÇBİR ZAMAN
ÖĞRETMENİMİZİ YALNIZ
BIRAKMAYACAĞIZ”
Muhammed Öğretmenin kendileri için çok önemli olduğuna ifade eden Öğrenciler ise; “Muhammed hocamızın öğrencileri olarak bugün 2018 – 2019 Eğitim – Öğretim yılının son günü vesilesi ile kendisini burada ziyarete geldik. Yıllardır kendisi bizi eğitti, öğretti. Kendisinden Allah razı olsun. İstedik ki, bugün alacağımız karnelerimizi bizzat bize emek veren Öğretmenimizin elinden alalım diye düşündük. Biz de öğrencileri olarak ondan her zaman öğretmenliği döneminde de şuan hastalığı döneminde de bu anlamda kendisini her zaman örnek alıyoruz. Allah kendisine acil şifalar versin. Allah bütün öğrencilerinden ve arkadaşlardan razı olsun. Her zaman Muhammed Hocamızın yanındayız. Bu vesile ile bize bu ziyareti yapmamızı sağlayan okul müdürümüze, öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” dediler.
 


Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °