Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Öğrenciler İçin Son Derece Önem Taşıyan LGS Bugün Yapılıyor: İşte Sınav Stresini Azaltan 10 Etkili Öneri!

Öğrenciler İçin Son Derece Önem Taşıyan LGS Bugün Yapılıyor: İşte Sınav Stresini Azaltan 10 Etkili Öneri!

EĞİTİM 5.06.2022 02:05:00 0
Öğrenciler İçin Son Derece Önem Taşıyan LGS Bugün Yapılıyor: 
İşte Sınav 
Stresini Azaltan 
10 Etkili Öneri!
Hem Liseye Giriş Sınavı (LGS) hem de Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. Uzman Psikolog Tolga Baysal, sınav stresini azaltmanın 10 yolunu anlattı, hem sınava girecek öğrencilere hem de ailelerine önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
 
5 Haziran’da yani bugün LGS, 18-19 Haziran’da da YKS sınavı öncesi, milyonlarca öğrenci ve aileleri için heyecan dorukta olduğu gibi, pek çoğunda bu heyecana aşırı stres ve yoğun kaygı da eşlik ediyor. Tolga Baysal; “Sınav kaygısı; zihinde kodlanmış veya öğrenilmiş bilgilerin sınav sırasında etkin biçimde kullanılmasını engelleyen yoğun kaygı durumudur. Ancak bu durumu yönetebilmeniz ve başa çıkabilmeniz için bazı stratejiler var. Böylece olumsuz duygu ve düşüncelerden kurtulup, sınav stresinizi azaltabilir, motivasyonunuzu ve başarınızı artırabilirsiniz” dedi.
SINAVDA BAŞARILI OLDUĞUNUZU
GÖZÜNÜZDE CANLANDIRIN
Zihnimiz hayal ettiğimiz olayı gerçekten yaşıyormuşuz gibi görselleştirmeye tepki verir. Sınav sonucunu istediğiniz gibi aldığınızı hayal edin, bu kendinizi daha güvende hissetmenize yardımcı olabilir ve performansınızı artırabilir.

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °