Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

‘Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme’ kursu açacak: HEM, Kurban Keseceklerin İmdadına Yetişti

‘Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme’ kursu açacak: HEM, Kurban Keseceklerin İmdadına Yetişti

EĞİTİM 5.08.2019 07:04:00 0
‘Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme’ kursu açacak: 
HEM, 
Kurban 
Keseceklerin 
İmdadına 
Yetişti
HABER: Yunus ÖZLER
Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Niyazi Karadem, Kurban Bayramında kurbanını kendi kesmek veya belgeli kurban kesim elemanı olmak isteyenler için ‘Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme’ Kursu açacaklarını bildirdi. Kursa kayıtlar bugün mesai bitiminde sona erecek.
 
Isparta Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzce açılacak kurs da, kurban kesmenin İslamiyet’teki yeri ve önemi, kurban kesim işlemi ile iş sağlığı ve güvenliği konularında eğitimler verilecek.
KARADEM; “KURSTA İŞİN
UZMANLARI DERS VERECEK”
Söz konusu kursun Belediye, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğü ile işbirliği içinde yapıldığını ifade eden Bu eğitimlerde Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Niyazi Karadem, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Kursumuzda İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı, Belediye veteriner hekimi, İlçe Müftülüğü ile Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri görev alacak. 
KURS, HEM TEORİK HEM
UYGULAMALI
OLARAK VERİLECEK
Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kursları düzenlenmesine dair hazırlanan protokol çerçevesinde, yaklaşan kurban bayramı öncesinde Isparta’da kurs açmak için çalışma başlattık. Isparta Belediyesi ile koordineli olarak yürütülecek bu kurs, Kurban Bayramı’nda ibadet amacıyla kurban kesmek isteyen vatandaşların dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun şekilde kesim yapmalarını sağlamak için düzenlenmektedir” dedi.
BAŞVURULAR BUGÜN MESAİ
BİTİMİNDE SONA ERİYOR
Söz konusu kurs için talebin bir hayli fazla olduğunu ve kayıtların bugün mesai bitimine kadar devam edeceğini vurgulayan HEM Müdürü Niyazi Karadem; “Kursumuz 20 saatlik bir programı içermekte olup, veteriner hekim ile il Müftülüğü ve Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından verilecek ve hem teorik hem uygulamalı olarak gerçekleşecektir. Kurslarımıza kesim işini fiilen yapan kasapların da bilgilerini tazelemeleri, bu alanda kendilerini geliştirmeleri adına katılımları faydalı olacaktır. Kursumuza katılmak isteyenlerin 5 Ağustos 2019 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar merkezimize başvurmaları gerekmektedir” dedi / Yunus ÖZLER
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °