Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

KPSS'de Büyük Skandal! Çok Sayıda Soru Tek Bir Yayınevi Kitabından Çıktı!

KPSS'de Büyük Skandal! Çok Sayıda Soru Tek Bir Yayınevi Kitabından Çıktı!

EĞİTİM 3.08.2022 12:54:00 0
KPSS
Bir yayınevinin deneme sınavlarında sorduğu soruların pek çoğunun KPSS’de çıktığı iddia edildi.
 
31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS’de tarih, coğrafya ve anayasa alanlarında sorulan çok sayıda sorunun Yediiklim Yayınları'nın deneme soru kitapçığındaki sorularla aynı olduğu iddia edildi. Sınava girenler sosyal medya hesaplarından yayınevinin soruları ile KPSS’de çıkan soruları paylaştı.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya "Sınav sorularından en az 10 tanesinin bir yayınevinin kitapçığındaki sorularla aynı olduğu görülüyor" dedi.
Yıldırım Kaya yaptığı açıklamada, "Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) lisans oturumu, 31 Temmuz 2022 tarihinde yapıldı. Ancak KPSS'ye giren adayların gönderdiği belgelerden, sınav sorularından en az 10 tanesinin bir yayınevinin kitapçığındaki sorularla aynı olduğu görülüyor." şeklinde konuştu.
YAYINEVİ İNKAR ETMEDİ
Konuyla ilgili GazeteDuvar’dan Müzzeyen Yüce’nin ulaştığı Yediiklim Yayıncılık’tan yetkili bir isim iddiaları reddetmedi. Telefonla ulaşılan ve ismini vermek istemeyen yetkili söz konusu iddialar için şunları söyledi:
“Bugün yarın kamuoyuna bir açıklama paylaşacağız. Şu an çıkan soruların değerlendirmesini yapıyoruz. Hangi soruları tutturduk, hangi soruları tutturmadık paylaşacağız.”
ÖYSM İDDİALAR ASILSIZDIR
ÖSYM'den, 31 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sorulan soruların, Yediiklim Yayınları'nın deneme soru kitapçığındaki birçok soru ile aynı olduğu iddiasına ilişkin açıklama geldi.
ÖSYM, "Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır" dedi.
"2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir.
Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.” (GazeteDuvar)

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °