Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Koronavirüs tedbirleri tüm yoğunluğuyla devam edyor; Uzaktan Eğitim 30 Nisan'a kadar UZATILDI

Koronavirüs tedbirleri tüm yoğunluğuyla devam edyor; Uzaktan Eğitim 30 Nisan'a kadar UZATILDI

EĞİTİM 26.03.2020 06:56:00 0
Koronavirüs tedbirleri tüm yoğunluğuyla devam edyor;  
Uzaktan Eğitim 
30 Nisan
Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ortak açıklama yaptı. Uzaktan eğitim 30 Nisan'a kadar uzatıldı.  
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu toplantısı sonrası ortak açıklama yaptı. Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitimin 30 Nisan'a kadar uzatıldığını açıkladı. Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamasına göre ise Türkiye genelinde vaka sayısı 1872, yoğun bakım hasta sayısı 136, entübe hasta sayısı 102, iyileşen kişi sayısı 26 oldu.
İŞTE TOPLANTIDAN ÖNEMLİ SATIŞBAŞLARI
"Okullarımız koronavirüs sebebiyle tatile girdi şeklinde bir kanı var. Bu yanlıştır. Çocuklarımızın eğitimi devam ediyor"
 
"Okullara verilen ara uzatılacak"
 
"Yaşları 60 ve 65 olan iki hastamız taburcu oldu. Erken dönemde müdahalenin yapılması önemli"
 
"İnsanların kendi evine, odasına çekilerek kendini izole etmesini, olağanüstü halini kendince uygulamasını son derece önemsiyoruz"
 
EVDE EĞİTİM SÜRECİ 30 NİSAN'A UZATILDI
Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamasından satır başları:
"MEB olarak meselye pedogojik olarak bakıyoruz. Çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal sağlığına bakıyoruz. İhtiyaçları diğer ülkeleri takip ederek tespit etmeye çalışıyoruz."
 
"Uzaktan eğitime başladık bu hafta test haftasıydı. Önümüzdeki hafta çok daha kaliteli uzaktan eğitim yapmaya devam edeceğiz"
 
 
 
"Evde eğitim süreci 30 Nisan tarihine kadar uzatıldı"
 
"Ücretli öğretmenler konusundaki mevzuat çok açık. Bizim telafi eğitim olarak planladığımız zaman dilimlerinde derslere ücretli öğretmenlerin girmesi planlanıyor."
 
"(Üniversite sınavları ertelenecek mi?) Sınavlar konusu işin başından beri gündemimizde. Sınavın zamanında yapılmasını önemseriz. LGS için 3 senaryo var. Sınavların ertelenmesi veya ertelenmemesi bilimsel metadoloji sonucunda ortaya çıkacak kararlara bağlı. YKS'nin kararını ise Yükseköğretim Kurulu ve ÖSYM verecek. İstişaremiz devam ediyor"
 
"(Özel okul ücretleri) Özel okul temsilcileriyle görüşmemizde gündeme geldi, telafi edileceği için problem çıkacağını sanmıyorum."
 

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °