Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kitaplar bu yıl Plastik Poşetsiz dağıtıldı: Her şey Temiz bir Toplum için…

Kitaplar bu yıl Plastik Poşetsiz dağıtıldı: Her şey Temiz bir Toplum için…

EĞİTİM 10.09.2019 11:54:00 0
Kitaplar bu yıl Plastik Poşetsiz dağıtıldı: 
Her şey 
Temiz bir 
Toplum için…
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ceylan Çaylak, öğrencilere geçmiş yıllarda poşet içerisinde dağıttıkları kitapları bu yıl Bakanlığın ‘sıfır atık’ farkındalığını öğrencilere aktarabilmek adına poşetsiz olarak dağıttıklarını söyledi.
 
DERS KİTAPLARINI
PLASTİK POŞETSİZ DAĞITILDI
Söz konusu uygulama kapsamında 2019 – 2020 eğitim – öğretim yılında Bakanlığa bağlı resmi ve özel okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler için yaklaşık ülke genelinde 147 milyon, Isparta’da ise 598 bin ücretsiz ders kitabının dağıtımında plastik poşetler kullanılmadı.
ÇAYLAK; “ÖĞRENCİLER OKULLARIN AÇILDIĞI GÜN KİTAPLARINI MASALARININ ÜZERİNDE BULDU”
Bakanlık tarafından alınan bir kararla dün başlayan yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilere ücretsiz olarak verilen ders kitabının dağıtımında plastik poşetler kullanılmadığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ceylan Çaylak; “Bilindiği gibi sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında Türkiye genelinde devam eden seferberliğe okullardaki geri dönüşüm kumbaraları, öğrenci eğitimleri gibi uygulamalarla destek veren Bakanlığımız, bu anlayışı ücretsiz ders kitaplarının dağıtım çalışmalarına da yansıtmış bulunmaktadır.
“ISPARTA’DA 598 BİN KİTABI
POŞETSİZ OLARAK DAĞITTIK”
Bu çerçevede biz de Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak; 2019 – 2020 eğitim - öğretim yılında Bakanlığımız tarafından bize gönderilen yazı çerçevesinde; bizde müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere ücretsiz ders kitaplarını poşetsiz bir şekilde dağıttık. Bu kapsamda, ilimizde toplam 598 bin kitabın dağıtımı da tamamlanmıştır” dedi.
 

Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °