Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kariyer ayaklarına kadar geldi

Gençlerin kariyer planlarına yön vermek ve istihdam olanağı sağlamak amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile İş- Kur tarafından “Kariyer Günleri” etkinliği düzenlendi.

EĞİTİM 3.05.2016 08:34:00 0
Kariyer ayaklarına kadar geldi
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile İş- Kur tarafından “Kariyer Günleri” etkinliği düzenlendi. İnsanların çalışma hayatları boyunca sürekli ilerleyerek deneyim ve beceri sahibi olduğu “Kariyer Hayatı”nın önemini ele alan etkinliğin açılış töreni, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
İİBF Tanıtım Filminin izlenmesiyle başlayan etkinlikte ilk olarak söz alan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Murat Okcu, Üniversitemizin “İlham Veren Üniversite” misyonuna uygun çalışmalar yürüttüğünü belirterek daha kaliteli ve uluslararasılaşmış bir fakülte olmanın yanında sosyal boyutu yüksek bir fakülte olmayı da hedeflediklerini ifade etti.
Kariyer planlamanın kolay bir iş olmadığını söyleyen Okcu, öğrencilerin firma temsilcileriyle tanışarak kariyerlerine yön vermelerine fırsat sunacak etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya da Türkiye’nin son dönemde işgücü piyasasında yaşadığı ilerlemelerden bahsederek İş- Kur’un ülkemizin geleceğine olan katkılarına değindi. Uzunkaya, “Güçlü kalkınmanın ve gelişmiş ülkelerin en önemli aktörü genç nüfustur. Bu nüfusun nitelikli ve donanımlı hale getirilmesi bizi bu mücadelede etkin ve güçlü kılacaktır.” dedi.
Üniversite yönetimi olarak kariyerle ilgili olan her türlü faaliyeti desteklediklerini belirten Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı da mevcut öğrenciler ve mezunları ile birlikte çok büyük bir aile olan SDÜ’nün öğrencilerine yol gösterecek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Yeni neslin kariyer uzmanlarına ulaşma imkanı açısından şanslı olduğunu ifade eden Prof. Çarıkçı, bu süreci iyi değerlendirerek etkinliğin sunduğu tüm olanakları etkin kullanmalarının kendilerine fayda sağlayacağına dikkat çekti.
Isparta Valisi Vahdettin Özkan da etkinliğin farklı kurumlardan gelen kariyer uzmanlarının profesyonel hayatın içinde yer alan iş, şirket ve ortamı gelecek nesillere aktarmak için önemli bir aracı olduğunu vurguladı.
Açılış konuşmalarının ardından Metro Cash&Carry İnsan Kaynakları Yönetimi Müdürü Murat Ayaydın, “Önce ülkemiz, sonra ailemiz, sonra da kendimiz için çalışmalıyız. Ülkesi gelişmemiş bir toplumun mutlu olması mümkün değildir.” diyerek öğrencilere kariyer planlaması ve iş hayatı hakkında bilgiler verdi.
3 gün sürecek etkinlikte, Hukuk Fakültesi ile İİBF Konferans Salonlarında 40 firma yetkilisi, 30’a yakın oturumda öğrencilerle buluşacak. Isparta Çağrı Merkezi Kariyer Günlerine özel 100 kişiye istihdam olanağının sağlanacağı etkinlikte öğrenciler, alanında uzman kişilerle tanışma ve kendileriyle sohbet etme imkanı da bularak iş hayatına yönelik kafalarında oluşan soru işaretlerini yanıtlayacak. 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °