Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

ISUBÜ’nun ‘İlk mezun’ mutluluğu

ISUBÜ’nun ‘İlk mezun’ mutluluğu

EĞİTİM 21.06.2019 12:42:00 0
ISUBÜ’nun ‘İlk 
mezun’ mutluluğu
HABER: Yunus ÖZLER
Geçtiğimiz yıl SDÜ’den ayrılarak kurulan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ)’nin birinci Mezuniyet töreni büyük bir katılımla Stadyumda gerçekleştirildi.
 
18 Mayıs 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile kurulan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ilk mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşıyor.


STADYUM’DA
MEZUNİYET TÖRENİ
Konu ile ilgili olarak dün Isparta Atatürk Stadyumu’nda mezuniyet töreni yapıldı. Saat 10.00’da başlayan törene; Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkan Vekili Hakkı Kaya, Garnizan Komutanı, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Temsilcileri, Öğrenci aileleri ve öğrenciler katıldı.

DİLER; “ÖĞRENCİLERİMİZİ EĞİTTİK,
BUGÜN İSE HAYATA UĞURLUYORUZ”
Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın söylenmesi ile başlayan törende bir konuşma yapan ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, şunları söyledi; “Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitemizin 2018 – 2019 eğitim öğretim yılı 1. mezuniyet törenine hoş geldiniz.  Gözbebeğimiz olan gençlerimizi hayata uğurlamaya hazırlandığımız bu mutlu günde bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize içtenlikle teşekkür ediyorum.
“GENÇ AMA BÜYÜK
BİR ÜNİVERSİTEYİZ”
Konuşmamın ilk bölümünde birkaç cümle halinde misyonumuzdan söz etmek istiyorum. Biz hem çok genç bir üniversiteyiz hem de sahip olduğumuz okulların köklü geçmişleri ve engin tecrübeleri sayesinde kendisini yetişkin olarak gören bir kurumuz. Biz genç bir üniversiteyiz ama dalları bütün ilçelerimize kadar uzanan kocaman bir çınar gibiyiz. Biz genç bir üniversiteyiz ama Türkiye’de yeni hayata geçen “Uygulamalı Bilimler Üniversitesi”  modelinin öncü kurumlarından biriyiz. Sahip olduğumuz bu vasıflarla Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin yakın gelecekte örnek gösterilen ya da model kabul edilen bir kurum olacağına inanıyoruz.
“EĞİTİM GÖRDÜNÜZ
VE MEZUN OLDUNUZ”
Bu törenin asıl aktörleri sizlersiniz.  Üniversitemizi kazandığınızı öğrendiğiniz zaman belki buruk bir sevinç yaşadınız. Bir okul kazandığınız için sevinçli, ama bilmediğiniz bir yerde yaşayacağınız için tedirgin… Ama hayat böyledir; tanımadığımız şeyleri sevemeyiz. Ortama alıştıkça, oradaki insanları tanıdıkça sevmeye başlarız. Sizler de bu şehre ve bu okula alıştınız. Arkadaşlıklar edindiniz. Buradaki güzellikleri keşfettiniz. Dersler, sınavlar derken mezun olma noktasına geldiniz.
“TÜRKİYEYİ YÜKSEKLERE
TAŞIYACAĞINIZA İNANCIM TAMDIR”
Şimdi okul ortamındaki eğitimin sona erdiği ve hayatın başka bir yükünün omuzlarınıza yükleneceği bir dünyaya atılıyorsunuz. Çalışma hayatının büyülü atmosferine gireceksiniz. Burada da sizi birçok zorluk bekliyor olabilir. Ama okurken o çetin sınavları nasıl başarmışsanız, kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı nasıl öğrenebilmişseniz iş hayatında karşınıza çıkacak zorlukların da üstesinden geleceğinize inancımız sonsuzdur. Sabırlı ama azimli olmak bunu için yeterli olacaktır. Bilime ve bilgiye yabancı kalmadan kendimizi geliştirerek aziz bildiğimiz bu güzel Türkiye’yi arzu ettiğimiz yüksek hedeflere taşımalısınız.  Bunun için okullar bitse bile yeni bilgiler öğrenmenin, eğitimin hayat içerisinde devam edeceğini unutmamalısınız.
“ÇOCUKLARINIZA
İNANIN VE GÜVENİN”
Değerli anne ve babalar; Bakın! Gözünüzde hiç büyümeyen ve küçük bir çocuk gibi görmekten bir türlü vazgeçemediğiniz evlatlarınız mezuniyet kıyafetleri içerisinde karşınızda duruyorlar. Emek verdiğiniz, kol- kanat gerdiğiniz ve tabii ki çok sevdiğiniz bu çocuklar artık üniversiteyi bitiriyor ve bir mesleğin sahibi olarak hayata atılıyorlar.
Bizim toplumumuzda aile bağları çok güçlüdür. Bu çocuklar sizin verdiğiniz güçlü aile destekleriyle zorlukları aştılar. Hiç bitmeyecek olan sevgilerinizle kişilik kazandılar. Ancak onların da yetişkin bir insan olarak kendilerini ifade etmelerine lütfen fırsat veriniz. Bu güzel çocuklar kendi ayakları üzerinde durmayı ve Türkiye sahnesinde yerlerini almayı öğrensinler. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutlayacağımız 2023 Türkiye’sini inşa edecek olan bu gençlerimize güvenimiz sonsuzdur.
“HOCALARIMIZ, ELLERİNİZE
EMEKLERİNİZE SAĞLIK”
Değerli öğretim elemanlarımız, sevgili hocalarım; Ellerinize birer emanet olarak gelen bu gençlerin bilgi, beceri ve davranış repertuarlarını geliştirmek için yıllarca emek verdiniz. Yeri geldi, bir hoca, bir amir ciddiyetiyle yaklaştınız; yeri geldi bir anne baba şefkatiyle sevdiniz onları. Dersler verdiniz, bilgiler öğrettiniz. Onlara arzu ettikleri mesleğin vasıflarını kazandırabilmek için bir sanatkar titizliğiyle uğraştınız. Ellerinize, emeklerinize, gönüllerinize sağlık.
“BUGÜN SİZLER İÇİN
HAYATIN DÖNÜM NOKTASIDIR”
Sevgili öğrenciler; Tekrar size dönüyor ve konuşmamı şöyle tamamlamak istiyorum. Hayatın içinde gerçekten dönüm noktası diyebileceğimiz önemli başlangıçlar vardır. Yürümeye ya da konuşmaya başladığınız gün önemlidir. İlkokula başladığınız gün önemlidir. Bir meslek edinmek için sıcak aile ortamından kopup gurbete çıktığınız ve üniversiteye adım attığınız gün önemlidir. Ama içerisinde acı tatlı yüzlerce hatıranın yer aldığı üniversite öğrenciliğinin ardından mezun olacağınız gün de önemlidir.
“HAYATINIZDA
BAŞARILAR DİLİYORUM”
Bugün, işte o gündür. Dileğim yollarınızın da bahtınızın da açık olmasıdır.
Sizi bu duygular içerisinde yeni bir hayata uğurlarken, mezuniyetiniz kutlu, geleceğiniz umutlu ve günleriniz hep mutlu olsun diyor, gözlerinizden öpüyorum” dedi.
VALİ SEYMENOĞLU; “VATANA,
MİLLETE HİZMET EDİN”
Vali Ömer Seymenoğlu da, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada öğrencilere hitap ederek bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi ve hepsinin de vatana, millete yararlı birer fert olması talebinde bulundu.

KEPLER HAVAYA ATILDI
Törende daha sonra; Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin geride kalan eğitim – öğretim yılında en başarılı öğrenci konusunda ilk üçe giren öğrencilere ödülleri verildi ve ardından her Fakülte ve Meslek Yüksek Okulunun birincileri ödüllendirildi. Daha sonra Rektör Yardımcısı nezaretinde mezuniyet marşı söylendi ve ardından kepler havaya atıldı. Tören, öğrencilerin yaptığı geçiş töreni ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler: mutluluğu ilkmezun ısub?nun
Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °