Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ISUBÜ Akademik açılışına katılan Bakan Kasapoğlu: Gençliğimizle Gurur Duyuyorum

ISUBÜ Akademik açılışına katılan Bakan Kasapoğlu: Gençliğimizle Gurur Duyuyorum

EĞİTİM 13.11.2019 15:00:00 0
ISUBÜ Akademik açılışına 
katılan Bakan Kasapoğlu: 
Gençliğimizle Gurur Duyuyorum
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençler ve gençliğe büyük önem verdiklerini belirterek; “Onlar bizim geleceğimiz ve gururumuz. Bakanlık olarak gençlerle ilgili güzel projelere destek veriyoruz. Bu konuda üniversiteleri proje yapmaya davet ediyorum” dedi.
 
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ)’nin 2019 – 2020 Akademik Yılı açılışı resmi töreni bugün gerçekleştirildi. Saat 10.00'da IYAŞ Kongre Merkezinde başlayan törene; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin İlker Çarıkçı, Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural ve çok sayıda davetli katıldı.
REKTÖR DİLER; “KISA
SÜREDE BÜYÜK YOL ALDIK”
Akademik Yıl Açılışı Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler’in konuşmaları ile başladı. Rektör Diler konuşmasında; ’’Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi kurucu rektörü olarak göreve başladığımız 6 Eylül 2018 tarihinden bugüne kadar geçen 14 aylık sürede eğitim ve öğretim hizmetlerini kesintisiz olarak sürdürebilmek, kurumsal altyapımızı oluşturmak, mekânsal sıkıntılarımızı gidermek yolunda önemli çalışmalar gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Hükümetimizin, sayın Vekillerimizin, devlet büyüklerimizin yoğun destekleri ile üniversitemize tahsis edilen mekanlarda iyileştirme çalışmalarının yanı sıra özellikle idari yapılanmanın tamamlanması, kurumsal kimliğin oluşturulması, eğitim kalitesinin arttırılması yönünde çalışmalara ağırlık verdik” dedi.
BAKAN KASAPOĞLU; “ISUBÜ’NÜN TÖRENİNE
KATILMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYDUM”
Törende daha sonra kürsüye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu da konuşmasında; “Akademik bir kurumun çatısı altındayız, bu bize önemli bir misyon ve sorumluluk yüklüyor. Ben inanıyorum ki bu yeni üniversite yarınlara Türkiye’nin kutlu mücadelesinde büyük katkılar sağlayacak. Üniversitemizin yarınlara olan bu kutlu yürüyüşünde bu Akademik Yıl açılışı vesilesi ile bir arada olmaktan ayrı bir heyecan duyuyorum. Rektörümüzün de ifade ettiği gibi, üniversitemizin, öğrencilerimizin ve hocalarımızın bu çalışmalarında gerek ülkemize gerek insanlığa bundan sonraki süreçte verecekleri katkılarda bizim de bakanlık olarak çalışma arkadaşlarımla birlikte sağlayacağımız katkılar bizlere de ayrı bir mutluluk, heyecan verecek. Bunu da el birliği ile inşallah yarınlara bu üniversitenin güçlü yürümesi için hep birlikte sağlayacağız.
“BU ÜNİVERSİTEDE SADECE
TEORİK YOK, UYGULAMA DA VAR”
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi içerisinde ‘uygulamalı’ ifadesi var. Bu uygulama ifadesi aslında önemli bir ifade. Çünkü, sadece teori değil üretimi vurgulayan bir ifade. Ve ben bu ifadenin, sizleri yarınların yöneticileri, yarınların profesyonelleri olarak daha güçlü, daha donanımlı olmanıza önemli bir katkı sağlayacağı inancındayım.’’ dedi.
GENÇLERLE SOHBET
ETTİ, FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ
Bakan Kasapoğlu’na Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. DR. İbrahim Diler tarafında çiçek ve hediye takdim edildi. Program sonunda Bakan Kasapoğlu çeşitli topluluklardan katılan öğrenciler ile fotoğraf çekildi.
GENÇLERLE ÇAY İÇİP, SİMİT YEDİ
Bakan Kasapoğlu daha sonra Kafeler Caddesini de ziyaret ederek gençlerle çay içip simit yedi. Ardından, Antalya’ya hareket etti.  


 
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °