Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Isparta'da 3 bin 300 öğrenci okulla tanışacak

Isparta'da 3 bin 300 öğrenci okulla tanışacak

EĞİTİM 6.07.2017 07:14:00 0
Isparta

İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, okullara adrese göre kayıt yapılmaya başlandığını belirterek, 2017-2018 Eğitim Öğretim döneminde Isparta’da 3 bin 300 yeni öğrencinin okulla tanışacağını bildirdi. Çöker, adrese göre kayıt işlemlerinin nüfus müdürlüğü, komisyonlar ve emniyet tarafından incelendiğini söyledi.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı okul kayıtları başladı. Bu kapsamda Isparta’da 3 bin 300 öğrenci eğitim hayatına başlayacak. Ancak bu yıl öğrenci kayıtları adres sistemine göre yapılacak. Konuyla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, “Yaklaşık 3 bin 300 civarındaki öğrencimiz okul hayatına merhaba diyerek başlayacaklar. Pazartesi günü bakanlığımız tarafından kayıt sistemi açıldı. Okullarımızda nüfus adres sistemine göre öğrencilerimizin isimleri belirlendi. Buna göre çalışma yapıldı. Velilere ve Isparta’mıza hayırlı olsun” dedi.

KALİTELİ EĞİTİMİ GENELE YAYMAK İSTİYORUZ

Isparta’daki tüm okulların güzel olduğunu ve kaliteli eğitimi genele yaymak istediklerini ifade eden Çöker, “Belli sosyoekonomik sınıfı belli çocukları belirli bir yerde toplanmış gibi bir görüntü milli eğitimin amacı, anayasa gibi birçok şeye aykırı. Biz adrese göre kayıt sisteminde devletin ve hukukun gerektirdiği şeyi yapıyoruz. Yeni bir şey yapmıyoruz. Kendimiz de yeni bir uygulama ortaya koymuyoruz. Çocuklar için en iyi okul evine en yakın okuldur. Bunlarla ilgili çalışmalar yapıldı. Yüzlerce kaçak ve misafir öğrenci kaydı iptal edildi.  Şuanda da sistemde gördüğümüz öğrencileri nüfus, kendi komisyonlarımız hem de emniyet denetliyor” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °