Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Isparta Yine Yok!

Isparta Yine Yok!

EĞİTİM 18.07.2022 12:31:00 0
Isparta
Yine 
Yok!
ÖSYM Başkanı Halis Aygün sonuçların hemen ardından YKS birincisi hakkında açıklamada bulundu. YKS’da birinci çıkaran illeri tek tek sıralayan Başkan Aygün’ün listesinde Isparta yine yok. Listede Kayseri, Kocaeli ve İstanbul başı çekti.
Daha önce 20 Temmuz’da açıklanacağı belirtilen YKS sonuçları iki gün önceden yani bugün sabah açıklandı. Haziran ayında üç oturumda düzenlenen sınav sonrası AYT sonuçları/TYT sonuçları için Temmuz ayı işaret edilmişti. Şimdi ise YKS sınav sonuçları erken açıklandı. YKS sonuçları 2022 ÖSYM sonuç sistemi ile sorgulanıyor. İşte, sonuc.osym.gov.tr ile YKS sonuç sorgulama!
YKS sınav sonuçları açıklandı! 18-19 Haziran tarihlerinde TYT, AYT, YDT oturumları şeklinde düzenlenen üniversite sınavı sonuçları Temmuz ayının son haftası açıklanacaktı. ÖSYM takvimine göre; YKS sonuçları açıklanma tarihi geçtiğimiz aylarda duyurulmuştu ancak erken haberi ÖSYM başkanı Halis Aygün duyurdu. "YKS sonuçları açıkladı mı?" sorusu yanıt aranmaya başlandı. İşte TYT, AYT, YDT 2022 YKS sonuç sorgulama ekranı!
ÖSYM başkanı Halis Aygün YKS sınav sonuçlarının erişime açıldığını sosyal medya hesabından duyurdu.
Üniversite sınavı sonuçları için YKS sonuçları sorgulama işlemi yapılıyor!
ÜNİVERSİTE SINAVI SONUÇLARI
NASIL KULLANILACAK?
TYT, SAY, SÖZ, EA ve DİL sınav puanları hesaplanan adaylar, bu puan türleri ile öğrenci alan ön lisans ve lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Ancak başarı sırası aranan programları en düşük başarı sırasına sahip adaylar tercih edebileceklerdir. İlgili sınav puanı hesaplanmayan adaylar bu puan türlerinde öğrenci alan programları tercih edemeyeceklerdir.
2022 YKS SONUÇLARI DUYURULDU!
2022 YKS sonuçları, 18 Temmuz tarihinde açıklandı. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.
Sonuçlarda şu bilgiler bulunacaktır:
- Testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayısı
- TYT puanı ve başarı sırası varsa AYT ile YDT puanları ve başarı sıraları
- Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)
- Yerleştirme puanları ve başarı sıraları
ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.
YKS BİRİNCİSİ ÇIKAN ŞEHİRLER BELLİ OLDU!
ÖSYM Başkanı Halis Aygün sonuçların hemen ardından YKS birincisi hakkında açıklamada bulundu. Başkan Aygün’ün yaptığı paylaşımdaki YKS birincilerinin şehirleri şöyle:

Anahtar Kelimeler: spartayineyok
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °