Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Isparta eğitiminde STEM modeline geçilecek

Isparta eğitiminde STEM modeline geçilecek

EĞİTİM 24.04.2017 05:25:00 0
Isparta eğitiminde STEM modeline geçilecek
İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, günümüzde artık tek başına bir bilginin önemini yitirdiğini belirterek, dersleri ayrı ayrı öğretmek yerine onları bir araya getiren, deneyerek öğrenme süreci olan STEM modeline geçileceğini dile getirdi. Çöker, “Öğrenciler öğrendikleri bilgilerle mühendislik çalışması yapacaklardır. Isparta’mızda STEM laboratuvarlarıyla birçok okulumuzda bu çalışmalara başlayacağız” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Işıkkent Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törende konuşma yaptı. Konuşmasında teknolojinin gelişimiyle bilginin artık tek başına önemini yitirdiğine dikkat çeken Çöker, tüm dünyada eğitimde yeni arayışlar olduğunu belirterek, bu kapsamda önümüzdeki yıl Isparta’daki okullarda deneyerek öğrenme süreci olan STEM modeline geçileceğini bildirdi.
EĞİTİME STEM LABORATUVARLARI GELİYOR
Günümüzdeki teknolojinin gelişim ve bilgiye erişim hızının bütün eğitim kuramlarını altüst ettiğine dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, şunları söyledi: “Artık bilen değil, bilgiyi kullanan ve daha önemlisi bilgiyi üreten toplumların bağımsız kalabildiği bir dünyada yaşıyoruz. Tek başına artık bilgi de önemini de yitirmiştir. Eskiden olduğu gibi bir bilgiyi kitaplara yazıp artık yıllarca okutamıyoruz. Çünkü yeni bir bilgi bir süre sonra bir önceki bilgiyi yok ediyor. Bunun için tüm dünyada yeni eğitim öğretim adına arayışlar vardır. Bunlardan bir tanesi de artık yalnızca ayrı ayrı dersleri öğretmek değil onları bir araya getireceğimiz sitem modelidir.  Yani Öğrenciler öğrendikleri bilgilerle mühendislik çalışması yapacaklardır. İnşallah Isparta’mızda da sitem laboratuvarlarıyla birçok okulumuzda bu çalışmalara başlayacağız. Önümüzdeki seneden itibaren ilköğretimden başlamak suretiyle kod yazma çalışmalarına başlayacağız.
ÇOCUKLARIMIZI 2023, 2071 VİZYONUNA HAZIRLAMALIYIZ
Tabii ki bilgi çağında yalnızca çocuklarımızı bilgiyle donatmanın mümkün olmadığını 15 Temmuz sürecinde yaşayarak öğrendik. Bundan dolayı çocuklarımızın manevi donanımı da önemsiyoruz. Bu bilinçle çocuklarımızı 2023, 2071 vizyonuna hazırlamalıyız.
ARTIK ÇOCUKLARIMIZA YALNIZCA ÖĞRETMENLİK YAPMAYIP,
ONLARA ÖĞRENMEYİ ÖĞRETMEK ZORUNDAYIZ
Geçmişte olduğu gibi belli bir konuda uzmanlaşmak da zordur. Daha önce bir konuda yetiştirdiğimiz vatandaşımız o konuda yıllarca çalışıp emekli olabiliyordu. Ama şimdi şehrin en ustası 6 ay sonra çıkan bir teknoloji karşısında çaresiz kalabiliyor. Artık çocuklarımıza yalnızca öğretmenlik yapmayıp, onlara öğrenmeyi öğretmek zorundayız.”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °