Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Isparta’da 14 Yıllık Eğitim Çınarı; Boğaziçi Koleji Yeni Mekanıyla Eğitimin hizmetinde

Isparta’da 14 Yıllık Eğitim Çınarı; Boğaziçi Koleji Yeni Mekanıyla Eğitimin hizmetinde

EĞİTİM 7.12.2019 22:26:00 0
Isparta’da 14 Yıllık Eğitim Çınarı; 
Boğaziçi Koleji 
Yeni Mekanıyla 
Eğitimin hizmetinde
HABER: Yunus ÖZLER
2004 yılında 5 Öğretmenin el ele vererek Isparta eğitimine kazandırdıkları Boğaziçi Koleji, İstanbul Yolundaki yep yeni binasında eğitim – öğretime açıldı.
 
Yeni Boğaziçi Koleji ve Yerleşkesi dün yapılan görkemli törenle açıldı.

AÇILIŞ TÖRENİNE
YOĞUN KATILIM
Saat 13.00’de İstanbul Yolu üzerindeki yeni yerinde gerçekleştirilen açılış törenine; TBMM Başkan Vekili ve Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Gökgöz, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İSUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, ITSO Başkanı Mustafa Tutar, Meclis Başkanı Osman Şahlan, Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural ve Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Temsilcileri, Eğitim Camiasının önde gelen isimleri ile çok sayıda davetli katıldı.
DAYIOĞLU, “BİLGİLİ, ARAŞTIRAN
NESİLLER YETİŞTİRMEK İÇİN…”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başlayan törenin açılış konuşmasını Boğaziçi Eğitim Kurumları Kurucularından Ahmet Fikret Dayıoğlu yaptı. Dayıoğlu konuşmasında; “2004 yılında 4 arkadaşımla birlikte çıktığımız bu yolda bugün yeni bir imajla daha siz değerli Isparta halkımızın karşısındayız. Bu birlikteliğimizin daha nice yıllar devam etmesini temenni ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitimde bilgili, araştırmacı bireyler yetiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Sözlerimi Ulu Önder Atatürk’ün ‘Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır’ sözüyle tamamlamak istiyorum. Yeni binamız ve yerleşkesi tüm eğitim camiamıza ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

BAŞDEĞİRMEN; “EĞİTİME
GEREKEN DESTEĞİ VERİYORUZ”
Törende daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de konuşmasında, başta okulların çevre düzenlemesi ve bahçe asfaltlamaları olmak üzere Belediye olarak eğitime gereken deştiği verdiklerini belirterek; “Bugün burada çok mutluluk verici bir açılış yapıyoruz. Değerli Boğaziçi Eğitim Kurumları yöneticilerimiz burada 75 kişiye istihdam sağlıyorlar, 500 öğrenci evladımızı okutuyorlar. Onlara teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.  
GÖKGÖZ; “ŞEHRE BÖYLE BİR EĞİTİM BİNASININ KAZANDIRILMASINDAN ÇOK MUTLU OLDUM”
Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz de törende yaptığı konuşmasında; “Ben, burayı 2 ay önce de ziyaret etmiş ve yönetici arkadaşlarla yerleşkede incelemelerde bulunmuştuk. Bugün ise, inşaatın tamamlanarak bugün hizmete açılmasından büyük mutluluk duyuyorum. Eğitim kompleksimizin hayırlara vesile olmasını Cenab – ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

BİLGİÇ; “ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN”
Açılış töreninde son konuşmayı ise TBMM Başkan Vekili ve Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç yaptı. Bilgiç de konuşmasında; “Bundan tam 15 yıl önce Ahmet Fikret Dayıoğlu ve 4 arkadaşı öğretmenlerimiz çıktıkları bu yolda yeni bir imaj ve yeni bir konsept ile yollarına devam etmektedirler. Halıkent Mahallesindeki Telekom binasında bir süre hizmet verdikten sonra bugün kendi binalarına kavuşuyorlar kendilerini tebrik ediyorum. Bugün burada son derece modern, son derece teknik donanımlı bir binanın açılışını yapacağız. Burada yetişen öğrencilerimiz Türkiye genelinde önemli dereceler elde ediyorlar. Bakın bizim iki üniversitemiz ve 90 bin öğrencimiz var. İşte bu üniversitelerimize kadar yetişen çocuklarımız bu gibi değerli eğitim kurumlarında eğitim görüyorlar.
Ben, başta kurucu 5 öğretmen arkadaşımız olmak üzere Boğaziçi Eğitim Kurumlarının tüm öğretmen ve personelini kutluyorum. Yeni binamızın şehrimize hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

AÇILIŞ İÇİN DUA EDİLDİ
VE KURDELA KESİLDİ
Törende yapılan konuşmaların ardından dua yapıldı ve Boğaziçi Koleji binasının ve Yerleşkesinin açılış töreni kurdelası törene katılan protokol üyeleri tarafından kesildi. Açılışın ardından, protokol üyeleri binayı gezerek incelemelerde bulundular.
YUNUS ÖZLER’DEN
HAYIRLI UĞURLU OLSUN TEBRİĞİ
Ben de Medya32.com (Yunus Özler) olarak, Boğaziçi Kolejinin yöneticilerini tebrik ediyor, yeni bina ve yerleşkesinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.


 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °