Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

HEM’de Yaz Kursları başlıyor: Hedef; 25 Bin Kursiyer

HEM’de Yaz Kursları başlıyor: Hedef; 25 Bin Kursiyer

EĞİTİM 30.06.2019 11:57:00 0
HEM’de Yaz Kursları başlıyor: 
Hedef; 25 
Bin Kursiyer
HABER: Yunus ÖZLER
Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Abdullah uygun, yaz kurslarının 8 Temmuz Pazartesi günü itibariyle başlayacağını belirterek; “Hedefimiz, kış kursları ile birlikte 25 bin kursiyere ulaşmak” dedi.
 
Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun, 14 Haziran’da sona eren 2018 – 2019 Eğitim Yılı Kış kurslarının ardından Yaz Kurslarının da 8 Temmuz tarihi itibariyle başlayacağını bildirdi. Kurslara kayıtların devam ettiğini ifade eden Uygun, bu sene özellikle sosyal alanda kurslara ağırlık vereceklerini açıkladı. Söz konusu kurslar yaz boyu sürecek ve Eylül ayının ikinci haftası sona erecek.
UYGUN; “YAZ KURSLARINDA 5 BİN
KİŞİYE EĞİTİM VERMEYİ PLANLIYORUZ”
Uygun, yaz kurslarının 26 farklı alanda açıldığını ve en az 5 bin kişiye eğitim vermeyi planladıklarını belirtti. Yaz kurslarını açmaktaki amaçlarının kursiyerleri dinlendirirken, eğlendirmek, eğlendirirken de eğitmek olduğunu dile getiren Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Yardımcısı Uygun, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Özellikle öğrencilerin yaz aylarını boşa geçirmemelerini sağlamak amacıyla bu kurslarımızı düzenliyoruz. Çünkü uzun bir tatil dönemine giriyorlar. Biz de onları ortamdan soğutmamak amacıyla sosyal ağırlıklı kurslar düzenliyoruz. Kurslarımıza ilgi oldukça yoğun oluyor. Çünkü eğitirken eğlendirmeyi ve dinlendirmeyi planlıyoruz” dedi.
“YAZ BOYUNCA 26 KATEGORİDE
130 KURS DÜZENLEYECEĞİZ”
Bazı kursların başladığını bazılarının ise peyder pey açılacağını vurgulayan HEM Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun, düzenlenecek kurslar hakkında bilgiler verdi. Müdür Yardımcısı Uygun; “Bu doğrultuda Müdürlüğümüz bünyesinde yaz boyunca; El Sanatları Teknolojisi, El ve Makine Nakışı, Dekoratif Ev Tekstili, Çocuk Gelişimi Eğitimi, Giyim – Üretim Teknolojisi ve sanat Tasarımı, Gıda Teknolojisi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Muhasebe ve Finansman, Konaklama ve Seyahat, Müzik ve Gösteri, Güzellik ve Saç Bakımı, Öğretmenlik ve Öğretim, İş Makineleri Kullanımı, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Emlak Danışmanlığı, Türk Halk Oyunları, Hızlı Okuma Teknikleri, Okuma Yazma, İşaret Dili, Yabancı Diler, Kişisel Gelişim ve Eğitim, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri ile Bilişim Teknolojileri olmak üzere 26 ayrı kategoride toplam 130 çeşit kurs düzenleyeceğiz” dedi.
“KIŞ SEZONUNDA 21 BİN 162
KURSİYERE EĞİTİM VERDİK”
Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun, 2018 – 2019 Eğitim Yılı Kış kurslarının 14 Haziran’da sona erdiğini hatırlatarak; “Kış kurslarımızda bu yıl mesleki ve sosyal - kültürel kurslara ağırlık verdik. 2018 - 2019 eğitim öğretim yılı içerisinde mesleki teknik alanında 146 farklı branşta toplam bin 222 kurs açtık. Bu kurslarda okuma – yazma kursları da dahil olmak üzere 21 bin 162 kişi eğitim gördü.
İŞTE HEM’DE AÇILACAK
YAZ KURSLARI
Düzenleyeceğimiz kursları kategorileri ve isimleri şöyle;  
Sanatsal kurslar: Resim, Suluboya, Karakalem, Yağlı boya, Gitar, Keman ve Bağlama.
Spor branşındaki kurslar: Boks, Yüzme, Futbol, Bisiklet, Jimnastik, Basketbol.
Ders branşında kurslar: Bilgisayar, İngilizce, Osmanlıca, Hızlı Okuma, El Sanatları ve Kur’anı Kerim” dedi.  
“KURSLARA KAYITLAR DEVAM
EDİYOR, SON BAŞVURU 5 TEMMUZ 2019”
Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun, 8 Temmuz’da başlayacak olan Yaz kursları için bazı kurslarda kayıtların tamamlandığını, bazı kurslarda ise halen kayıtların devam ettiğini ve kayıtların normal süreçte 5 Temmuz 2019 tarihinde sona ereceğini ancak, ve kursun başlayacağı güne kadar kayıt alacaklarını sözlerine ekledi.

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °