Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Halk Eğitim Merkezi, yabancılar için kurs açtı: Türkçe Öğreniyorlar

Halk Eğitim Merkezi, yabancılar için kurs açtı: Türkçe Öğreniyorlar

EĞİTİM 1.08.2019 07:51:00 0
Halk Eğitim Merkezi, yabancılar için kurs açtı: 
Türkçe
Öğreniyorlar
HABER: Yunus ÖZLER
Isparta Halk Eğitim Merkezi bünyesinde şehirde ikamet eden yabancılar için Türkçe öğrenim kursları açıldı. Merkez Müdürü Niyazi Karadem; “Bu doğrultuda açtığımız 28 Türkçe öğretim kurslarına 664 yabancı vatandaş katılmaktadır” dedi.
 
Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, düzenlemiş olduğu Almanca, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, Rusça gibi dil eğitimlerinin yanı sıra 7’den 70’e yabancı vatandaşlara da Türkçe öğretiyor.
KARADEM; “YABANCILAR İÇİN ÜÇ AYRI
KATEGORİDE TÜRKÇE KURSU AÇTIK”
Yabancılar için merkez bünyesinde Yedişehitler İlkokulu ve Ortaokulunda 28 kurs açıldığını ifade eden Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Niyazi Karadem, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Merkezimizde yabancılar İçin Türkçe Eğitiminde A1 seviyesinde 23, A2 seviyesinde 4 ve 6 – 12 yaş seviyesini gösteren 1. Seviyede 1 olmak üzere toplam 28 kurs açmış bulunuyoruz.
“TÜRKÇE KURSLARIMIZA
664 YABANCI KATILIYOR”
Bu kursların A1 seviyesindekine 549, A2 seviyesindekine 93 ve 1. Seviyedekine ise 22 olmak üzere toplam 664 yabancı uyruklu vatandaş katılmaktadır. Bu kurslarda kursiyerlerin Türkçe Alfabe ile başlayan yolculukları temel dilbilgisi kuralları başta olmak üzere konuşma, anlama ve yorumlama gibi kazanımları elde etmeleriyle sona ermektedir” dedi.
“YABANCILAR DİĞER
KURSLARIMIZA DA KATILIYOR”
Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Niyazi Karadem, merkez bünyesinde yabancılar için açtıkları diğer branş kursları ile birlikte toplam yabanı uyruklu vatandaş katılımının 755 olduğunu sözlerine ekledi.
 
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °