Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Gürkan İlkokulu’ndan örnek davranış; Sağlıklı Okul, Sağlıklı Nesil

Gürkan İlkokulu’ndan örnek davranış; Sağlıklı Okul, Sağlıklı Nesil

EĞİTİM 16.03.2020 15:08:00 0
Gürkan İlkokulu’ndan örnek davranış; 
Sağlıklı Okul,
Sağlıklı Nesil
Gürkan İlkokulu 2/A sınıfı Öğretmen, Öğrenci ve Velileri tarafından başlatılan ‘Sağlıklı Yaşam’ projesi kapsamında okulun bahçesinde tamamen doğal ürünlerden oluşan bir stand oluşturularak öğrencilerin doğal ürünler tüketmeleri sağlandı.
 
Doğancı Mahallesinde bulunan ve yaptığı etkinliklerle dikkatleri üzerine çeken Gürkan İlkokulu bu etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.

SAĞLIKLI YAŞAM PROJESİNİ
HAYATA GEÇİRDİLER…
Okulun 2/A sınıfı öğrencileri, öğretmen ve ebeveynlerinin de desteği ile evlerinde yaptıkları ve son derece doğal pasta, börek, çörek, meyve gibi ürünleri okula getirerek oluşturdukları standda satışa sundular. Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen etkinlik okul yönetimi tarafından da son derece olumlu ve takdirle karşılandı.
SAĞLIKLI YAŞAMI ÖĞRENDİLER…
Öğrenciler tarafından satışa sunulan ürünlerin tamamen doğal ve el yapımı olduğunu ifade eden 2/A Sınıfı Öğretmeni Nilay Eker ve Sınıf Annesi (Temsilcisi) Hatice Karaca, konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada; “Bilindiği gibi, günümüzde başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere tüm ilgili kurum ve kuruluşlarımız sağlıklı ve doğal beslenmeye dikkat çekmektedirler.

“DOĞAL VE SAĞLIKLI
BESLENME ÇOK ÖNEMLİ”
Bu doğrultuda, yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerde ortaya çıkabilecek sıkıntılarla karşılaşmamak için okul çağında doğal ve sağlıklı beslenme konusu büyük önem taşımaktadır. Sağlıklı beslenmenin öğrencilerin iyi bir şekilde büyüme ve gelişmelerinin yanında okul başarısına da etki ettiği bir gerçektir. Günümüzde obezite (şişmanlık), çocukluk çağının en sık görülen kronik hastalıklardan biri olarak kabul edilmektedir. Çocukluk çağı obezitesinin yetişkinlik obezitesine yol açtığı ve pek çok kronik hastalık için zemin oluşturduğu düşünüldüğünde obezite ile mücadeleye çocukluk çağında başlamanın ne kadar önemli olduğu açıkça görülmektedir.
“YETERSİZ BESLENME ÖĞRENİM
GÜÇLÜNÜNE NEDEN OLUR”
Okul çağı dönemi; fizyolojik, psikolojik ve sosyal gelişimin hızlı olduğu, yaşam boyu devam edebilecek davranışların büyük ölçüde oluştuğu, çocukların bilgi almaya ve alışkanlık kazanmaya en uygun olduğu dönemdir. Bu dönem; çocuk ve gençlere sağlıklı beslenme ve yaşam biçimi alışkanlığının kazandırılması, sağlıklı yaşam bilincinin yerleştirilmesi ve yetişkinlik dönemi hastalıklarının önlenmesi açısından atılacak adımlar için temeldir. Öğrencilerin iyi bir şekilde büyüme ve gelişmelerinin yanında okul başarısı da sağlıklı beslenme ile ilgili önemli bir husustur. Yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin; dikkat süreleri kısalmakta, algılamaları azalmakta, öğrenmede güçlük ve davranış bozuklukları gelişmekte, okulda devamsızlık süreleri uzamakta, okul başarıları düşmektedir.

“ELDE EDİLEN GELİR OKUL
İHTİYAÇLARINDA KULLANILACAK”
İşte bizde bu noktadan hareketle bizde Gürkan İlkokulu 2/A Sınıfı olarak öğretmen ve öğrenci velilerimizle birlikte öğrencilerimizin ‘Sağlıklı Yaşam’ projesine destek verdik. Öğrencilerimiz, evlerinde el yapımı pasta, börek, çörek ve meyve gibi çeşitli ürünleri okulumuza getirerek okul bahçesinde oluşturdukları standda satarak doğal beslenmeye katkıda bulundular. Ayrıca, bu satıştan elde edilen gelir de okulumuzun ihtiyaçları için kullanılacak” dediler.
OKUL YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR…
2/A Sınıfı Öğretmeni Nilay Eker ve Sınıf Annesi (Temsilcisi) Hatice Karaca, kendilerine böyle bir etkinliğin yapılmasında izin ve destek veren okul yönetimine teşekkür ettiklerini sözlerine eklediler.
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °