Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Eğitime Destek Platformundan; Velilere Seçmeli Ders Hatırlatması

Eğitime Destek Platformundan; Velilere Seçmeli Ders Hatırlatması

EĞİTİM 3.01.2020 15:45:00 0
Eğitime Destek Platformundan; 
Velilere 
Seçmeli 
Ders 
Hatırlatması
Eğitime Destek Platformu Isparta İl Temsilcisi Abdurrahman Akçil, okullarda seçmeli ders tercihi konusunda sürenin 9 Ocak tarihinde sona ereceğini belirterek; “Bu vesileyle tüm verilere seslenmek istiyoruz, 9 Ocak 2020 tarihinden önce çocuklarının okuduğu okullara gidilerek seçmeli  Kuranı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Peygamberimizin (sav) Hayatı derslerini seçmeleri konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.
 
Eğitime Destek Platformu Isparta İl Temsilcisi Abdurrahman Akçil, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyon Belgesi; nitelikli ve kapsayıcı eğitim hedefi doğrultusunda her öğrencimizin kendini tanıyarak, insani, millî, manevi değerleri ile donanımını geliştirmeyi ve çevre duyarlılığını içselleştirmelerini, yalnızca akademik başarıyı önceleyen değil manevi ahlaki başarıyı da bir o kadar önemseyen çift kanatlı eğitimin üzerinde duruyor.
 
 
Bu kapsamda; Dünyevileşmiş, ahireti unutup hesap vereceğini düşünmeyen , zevklere dalmış, kötü alışkanlıklar, bağımlılıklar, zararlı arkadaşlıklar ,kadına karşı şiddet, her türlü kötü  davranışlar gibi faktörlerle çevrilmiş bir sosyal yapıda ayakları yere sağlam basan ve doğru ile yanlış ayırt edebilen bireyler yetiştirmenin en önemli dayanaklarından biri de hiç şüphesiz doğru din eğitimidir.
    Bu manada doğru bir din eğitimi için seçmeli dersler büyük bir fırsattır.
    Ahlaklı bir toplumun yolu ahlaklı bireylerden geçer.
Ahlak eğitimi ise Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatından örneklerin etkili ve cazip bir biçimde teşvik edilmesiyle mümkündür.
      Öğrencilerimizin en temel ibadet olan namazı kılabilmeleri ve örnek insan Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in (Sallahu Aleyhi ve Sellem) hayatını öğrenerek O'nu daha iyi tanımaları ancak küçük yaşlarda alınan eğitimle gerçekleşecektir.
 Öğrencilerimiz tarafından seçmeli olarak alınan bu dersler, onların İslami konularda daha etkin bir bilgi birikimine sahip olmalarına, dini sadece akademik ve teorik bir ders olarak değil, bizzat hayatın içinde yaşanması gereken bir değer olarak anlamalarına katkı sağlayacaktır.
    Seçmeli derslerin hem okunup hem yaşanması ile gençlerin daha sağlıklı yetişeceğine inanıyoruz.
   Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı güvenli bir şekilde geleceğe taşımak için sahip olmaları gereken medeniyet tasavvurunu inşa etmemiz gerekiyor. Tercihini hangi meslekten yana yaparsa yapsın her bir gencimizin manevi dinamiklere sahip,  liyakatli, ahlaklı ,dürüst olmaları gerektiğinin bir kez daha altını çizmek istiyoruz.
    Bu vesileyle tüm verilere seslenmek istiyoruz, 9 Ocak 2020 tarihinden önce çocuklarının okuduğu okullara gidilerek seçmeli  Kuranı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Peygamberimizin (sav) Hayatı derslerini seçmeleri konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °