Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

‘Eğitim Maratonu’ başladı: İlk Ders Zilini Şehit Annesi Çaldı

‘Eğitim Maratonu’ başladı: İlk Ders Zilini Şehit Annesi Çaldı

EĞİTİM 9.09.2019 12:36:00 0
‘Eğitim Maratonu’ başladı: 
İlk Ders Zilini 
Şehit Annesi 
Çaldı
Okullarda ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte Isparta’da 550 okulda 83 bin 628 öğrenci ve 6 bin 254 Öğretmen eğitim öğretime başladı. İlk ders zilini ise Şehit Annesi Meryem Koç çaldı.
 
Yaklaşık 3 aylık tatilin ardından 2019 – 2020 Eğitim Öğretim yılı için dün ilk zil çaldı. Isparta’da 550 okulda 83 bin 628 öğrenci ve 6 bin 254 Öğretmen eğitim öğretime coşkulu bir şekilde başladı. Okullarda ziller çaldı ve okullar öğrencilerle şenlendi. Bilindiği gibi ilk olarak İlkokul 1. Sınıf ve Ortaokul 1. Sınıf öğrencileri geçtiğimiz hafta Perşembe gününden itibaren okula uyum programı çerçevesinde okula başlamışlardı. Dün ise, ilkokul, ortaokul ve liselerin diğer bölümlerindeki öğrencileri okula başladılar.
15 TEMMUZ DEMOKRASİ
MEYDANINDA TÖREN
İlköğretim Haftasının açılışı nedeniyle dün 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Buradaki törene; İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ceylan Çaylak, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri ile öğrenciler katıldı.
ÇAYLAK, ÇELENGİ
ÖĞRENCİLERLE
BİRLİKTE KOYDU
Tören İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ceylan Çaylak ve iki öğrenci tarafından ‘İlköğretim Haftası’ Çelengi’nin Atatürk Anıtına konulmasıyla başladı. Ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Ardından saat 10.00’da ise daha önce ismi Mavikent Ortaokulu olan ancak bu yıl Ocak ayında ismi Şehit Göksel Koç Ortaokulu olarak değiştirilen Ortaokulda düzenlenen açılış programına geçildi. Burada saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan buradaki törene; Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Bahri Ata, Garnizon Komutanı P. Kd. Alb. Bilgin Çetinbağ, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ceylan Çaylak, Memur – Sen’e bağlı Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Hüseyin Arslan, Kamu – Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim – Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban, daire müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.
YALÇIN; “OKULUMUZ ÖNEMLİ
BAŞARILARA İMZA ATMIŞTIR”
Programda ilk olarak kürsüye Okulu Müdürü Adnan Yalçın geldi. Müdür Yalçın konuşmasında; “Büyük bir heyecanla başladığımız 2019 – 2020 eğitim öğretim yılı açılışında Şehit Göksel Koç Ortaokulu olarak bizleri onurlandırdınız.  Hoş geldiniz diyor, Saygılarımı sunuyorum. 2004 yılında 24 derslikli ve 190 öğrencisi ile eğitim öğretime açılan okulumuz, yıllar içerisinde 900 ‘e çıkan öğrenci sayısı ile akademik, sosyal, kültürel yönden birçok il birinciliği ve başarıları ile ilimizin gözde okulları arasında yerini almıştır.
“OKULUMUZDA ŞEHİDİMİZİN
İSMİNİ GURURLA TAŞIYORUZ”
12 Mart 2018 tarihinde Ağrı –Doğu Beyazıt –Güngören Köyü, Ruto Tepe bölgesinde vatanımızın bekası, milletimizin geleceği için arazi araması ve keşif faaliyeti icra edilirken teröristlerle girdiği çatışmada şehitlik mertebesine erişen Aziz Şehidimiz Göksel Koç’ un ismi 17 Ocak 2019 tarihinde okulumuza verilerek, Okulumuzun adı Şehit Göksel Koç Ortaokulu olarak değiştirilmiştir.
20 Haziran 2019 tarihinde sayın Valimizin teşrifleriyle okulumuzda Şehit Köşesinin açılışı gerçekleştirilmiştir.
“551 ÖĞRENCİMİZLE
EĞİTİM – ÖĞRETİME BAŞLIYORUZ”
Şu an itibarıyla 551 öğrencimize, 44 personelimizle bakanlığımızın 2023 vizyon hedefi doğrultusunda ;bize emanet edilen öğrencilerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamak Şehit Göksel Koç Ortaokulu olarak temel hedefimizdir.
Okulumuzun genel bakım ve onarımının yapılmasında verdiğiniz destekleriniz için Sayın Valimize,  İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze okulum adına teşekkür ediyorum. Başarılı bir eğitim – öğretim yılı olması dileğiyle saygılarımı sunuyorum” dedi.
ÇAYLAK; “TÜM
İMKANLARIMIZI
SEFERBER ETTİK”
Törende daha sonra kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ceylan Çaylak geldi. Çaylak da konuşmasında; “Bugün burada 2019 – 2020 eğitim öğretim yılına başlayacak olmanın gururunu, mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz.  Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu ülke için yapılacak en önemli yatırımın insana, özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırım olduğu bilinciyle, temel eğitimden ortaöğretime, mesleki eğitimden yaygın eğitime kadar çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları için sayın valimizin himayesinde tüm imkanlarımızı seferber etmiş bulunmaktayız. Isparta’mız eğitim öğretim çalışmalarında uzun yıllardır başarı çıtasını yukarı tutan bir ilimizdir. Bugüne kadar bu çalışmalarda yer alan tüm eğitim camiasında yer alan fertlerini, velilerimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum.
“AMACIMIZ, KALİTELİ
EĞİTİMİ YAYGINLAŞTIRMAK”
Bu sene başta müfredat değişikliği olmak üzere birçok konuda eğitim sistemimiz yeniliklerle tanışacak. Yeni müfredat konusunda ilimizde de tüm öğretmen eğitimlerimiz tamamlandı. Eğitim öğretim çalışmalarında değişim zaman zaman kamuoyu tarafından tedirginlikle karşılanmaktadır. Eğitim çalışmaları statik bir iş değildir. Değişen ve gelişen şartlara göre bütün dünyada kendisini bu şartlara senkronize eder. Günümüzde bilginin, bilgiye erişiminin hızıyla sürekli değişen şartlara bizim de uymamız gerekir. Zira artık bilgiyi beyinlerde biriktiren değil, bilgiyi üreten ve kullanan çocuklar yetiştirmemiz gerekiyor. Bu amaçla Isparta özelinde birçok çalışmamız olacak. Amacımız kaliteli eğitimi genele yaygınlaştırmaktır.
Sevgili öğrenciler okuyan, araştıran, soran, sorgulayan, her durumda bilgiye ulaşmanın yollarını arayan, ulaştığı bilgiyi verimli olarak kullanmayı hedefleyen, bilgi ve beceriyi yerinde kullanmanız en büyük arzumuzdur. Sizler ne kadar donanımlı ve ne kadar aydınlık yetişirseniz ülkemiz ve milletimizin geleceği de o derece sağlam ve aydınlık olacaktır.
“ÖĞRENCİLERİMİZLE
GURUR DUYUYORUZ”
Değerli veliler bize emanet ettiğiniz çocuklarınızın sizler için çok değerli olduğunu ve onlar için çok büyük fedakarlık yaptığınızı biliyoruz. Evlatlarınıza asil bir milletin ferdi olarak gurur duymayı, aziz vatanımızı yüceltmeyi, büyük düşünmeyi öğretmek için çalıştığımızı lütfen biliniz. Kıymetli meslektaşlarım sizler öğretmenlik gibi onurlu bir mesleğin temsilcisi olarak çocuklarımızı ve gençlerimizi ilgi ve kabiliyetlerine göre yetiştirecek onların üreten, düşünen, sorgulayan bireyler olarak hayata atılmaları için büyük bir görev üstlenmiş durumdasınız. Isparta’mızın eğitim öğretim faaliyetlerinde üst sıralara taşıma gayretlerinizde bu yıl da gereken desteği sağlayacağınıza olan inancımız sonsuzdur. Yapacağınız fedakarlıklar için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Bahri Ata da, eğitimde Isparta’nın önemine vurgu yaptı.
VALİ SEYMENOĞLU; “EĞİTİM TÜM
TOPLUMU İLGİLENDİREN BİR UNSURDUR”
Törende son konuşmayı Vali Ömer Seymenoğlu yaptı. Vali Seymenoğlu da konuşmasında; “Milletlerin gelişme düzeyi eğitim düzeyleriyle doğru orantılıdır. Eğitime önem veren, eğitime yatırım yapan milletlerin gelişmesi refah seviyesini yükseltmesi, kişi başına düşen milli gelirini artırması o kadar kolay olacaktır. Bizler de eğitime çok önemli yatırımlar yapıyoruz. Özellikle son yıllarda bütçeye baktığınız zaman bütçemizin en önemli harcama kalemini eğitim yatırımları kapsamaktadır. Bu eğitim yatırımlarına bütçeden ayrılan pay her yıl giderek artıyor. Bu da devletimizin, hükümetlerimizin eğitime ne kadar önem verdiğinin açık göstergesi. Tabii ki çocuklarımızın fiziki mekanları iyileştirilmiş okullarda eğitim görmesi çok önemli. Aynı zamanda kaliteli eğitim için de mutlaka ve mutlaka biz yöneticilere, öğretmenlerimize ve velilerimize de önemli görevler düşüyor. Velilerimiz bütün çocuklarımızı kendi çocukları olarak düşünerek hareket ettikleri takdirde bizim eğitim yatırımlarımızı iyileştirmemizde çok önemli katkılar verecektir. Velilerimizden bu çabaları devam ettirmelerini bekliyoruz.
DERS ZİLİNİ ŞEHİT ANNESİ
MERYEM KOÇ ÇALDI
Törende yapılan konuşmaların ardından Vali ve diğer protokol üyeleri okulun giriş kapısının önüne geldi. Burada bir konuşma yapan Vali Ömer Seymenoğlu, Şehitlerimize saygı ve sevgilerinin sonsuz olduğunu ve konuşmasında olduğu gibi okul önünde de törene okula adı verilen Şehit Göksel Koç’un annesinin törende olduğunu belirterek, Ders Zilini Şehit Göksel Koç’un annesi Meyrem Koç’a verdi ve Şehit Annesi Meryem Koç da ilk ders zilini çalarak 2019 – 2020 Eğitim – Öğretim Yılını başlatmış oldu. Ayrıca, Vali Ömer Seymenoğlu ve beraberindekiler, Şehit Göksel Koç Ortaokulunda bazı sınıfları gezerek öğrencilerini ziyaret edip, ilk derslerine eşlik ettiler.




 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °