Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Eğitim çalışanlarını onlar temsil edecek: Eğitim Bir - Sen’de ‘YETKİLİ SENDİKA’ Sevinci ve gururu

Eğitim çalışanlarını onlar temsil edecek: Eğitim Bir - Sen’de ‘YETKİLİ SENDİKA’ Sevinci ve gururu

EĞİTİM 28.05.2019 15:15:00 0
Eğitim çalışanlarını onlar temsil edecek: 
Eğitim Bir - Sen’de 
‘YETKİLİ SENDİKA’ 
Sevinci ve gururu
HABER: Yunus ÖZLER
Yetkili Sendika belirleme çalışmaları kapsamında yapılan mutabakatta, Isparta Eğitim Bir - Sen Şubesi Isparta Merkez ve tüm ilçelerde yetkiyi alarak kamu çalışanlarının temsil etme hakkına sahip oldu.
 
ARSLAN;”YETKİLİ SENDİKA OLMANIN
HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ”
Bundan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ve geçmiş yıllarda da yetkili sendika kendilerinin olduğunu ve bunu geliştirerek yollarına devam ettiklerini ifade eden Eğitim Bir - Sen Isparta Şubesi Başkanı Hüseyin Arslan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Yetkili Sendika belirleme çalışmaları kapsamında, yapılan mutabakatta, Isparta Eğitim Bir - Sen Şubesi olarak, Isparta Merkez ve tüm İlçelerde yetkiyi alarak kamu çalışanlarımızı temsil etmenin ve yetkimizi perçinleyerek yenilemenin haklı gururunu yaşıyoruz.
“ISPARTA’DAKİ TOPLAM EĞİTİMCİ
SAYISININ % 63’Ü BİZE ÜYE”
Eğitim Bir – Sen Isparta şubesi olarak; ilimizde toplam 3113 üyemizin ve ilimizdeki Eğitim Çalışanlarımızın sorumluluğunu üstlenmiş bulunuyoruz. Üye sayımızın ilimizdeki toplam eğitimci sayısına oranı ise % 63 olarak gerçekleşmiştir. Mutabakat sonuçlarına baktığımızda neredeyse Eğitim Bir - Sen’in dışındaki tüm Eğitim sendikaların üye sayısının toplamı Eğitim Birsen’in üye sayısının yarısına tekabül ettiğini görmekteyiz. Samimiyetle, cesaretle, kararlılıkla yürüttüğümüz mücadelenin, akıttığımız terin, gösterdiğimiz çabanın karşılığını almış; mazlumdan, mağdurdan, milli iradeden ve medeniyet değerlerinden yana duruşuyla eğitim çalışanlarının teveccühünü kazanmış sendikamız, eğitim çalışanları için emin adımlarla yoluna devam etmektedir” dedi
“EMEĞİ GEÇEN HERKESE
TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Eğitim hizmet kolu çalışanlarımızda ülkenin demokratik teneffüs ortamına katkıda bulunan, ihanet girişimlerinde daima millet eksenli duruş ortaya koyan, sorunların çözümüne paydaş olma gayreti güden, ilkeli, ahlaki ve tutarlı faaliyetleri ile göz dolduran sendikamızı yetkili kılmıştır. Ve bu yetkinin güçlenerek devamı bizim sorumluluğumuzun artmasını da beraberinde getirmiştir. Eğitim Bir-Sen’in sendikacılığında yetkili olmak amaç değil araçtır. Bizim için yetki, emeği ve ekmeği yüceltmenin yanında, özelde kamu çalışanlarının, genelde ise; ülkemizin menfaatlerini gözetmektir. Ve bununla birlikte insanlık ailesinin tüm bireylerinin insan onuruna yakışır bir hayat standardına ulaşmasını sağlama adına sadece bir vesiledir. Kamu çalışanlarının haklarını koruma ve geliştirme mücadelemize devam edeceğiz. Emek, hak, özlük ve özgürlük mücadelemiz, devam edecektir. Ben bu vesile bu kutlu mücadelede; yetkinin destanının yazılmasında gece gündüz demeden çalışan, emek veren, zamanının önemli bir kısmını sendikal mücadelemize hasreden; yönetim kurulumuza, ilçe başkanlarımıza ve yönetimlerine, iş yeri temsilcilerimize, kadın kollarımıza ve tüm değerli üyelerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
İŞTE ISPARTA’DAKİ SENDİKALARIN ÜYE SAYILARI
Öte yandan; Isparta’da eğitim alanında hizmet veren Sendikaların üyeleri ve toplam eğitimciye oranları ise şöyle:
Eğitim Bir – Sen: 3113 üye - % 63
Türk Eğitim – Sen: 1296 üye - % 27
Eğitim – İş: 509 üye - % 10


Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °