Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi’nden; Eğitim Reformuna Destek

Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi’nden; Eğitim Reformuna Destek

EĞİTİM 22.10.2020 06:48:00 0
Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi’nden;  
Eğitim 
Reformuna
Destek
Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Başkanı Hüseyin Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eğitimde topyekün reform mesajına destek verirken, müfredatın öğretmen ağırlıklı uzman bir ekip tarafından hazırlanması gerektiğine dikkat çekti.
 
İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birçok alanda yapılan başarılı hizmetlere rağmen eğitim, öğretim ve kültür alanında arzu edilen ilerlemeyi sağlayamadıklarını belirterek, “Önceliğimizi evlatlarımızı hakkıyla yetiştirmek olarak değiştirmemiz şarttır. Bu müfredat tadilatının ötesinde topyekün eğitim öğretim reformunu gerektirir” sözleriyle eğitimde köklü değişiklikler yapılacağının işaretini verdi.
ARSLAN; “MÜFREDAT
DEĞİŞİKLİĞİ ÖNEMLİ”
Eğitim Bir - Sen Isparta Şube Başkanı Hüseyin Arslan, Erdoğan’ın doğru bir tespitte bulunduğunu ifade ederek müfredat değişikliğinin gerekliliğine dikkat çekti. Ak Parti’nin 18 yıllık görev süresi boyunca eğitimde okulların donanımı ve yeni okul inşa edilmesi alanında büyük mesafe kat edildiğini ancak gençleri geleceğe hazırlayacak becerileri kazandırma noktasında bir  takım sıkıntıların yaşandığını ifade eden Başkan Arslan; “Eğitim Bir – Sen olarak geçtiğimiz dönemlerde geniş katılımla müfredat planları hazırlayıp Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim etmiştik. Ancak eğitimin planlanması konusunda en büyük sorun şu: Bakanlıkta öğretmen kökenli personelin yerine akademisyenler sahayı bilmeden müfredat planlaması yapıyorlar” dedi.
“ÇÖZÜM KENDİ MEDENİYETİMİZDE”
“Eğitimciler olarak problemlerin çözümünü kendi medeniyet havzamızda aramalıyız” diyen Arslan, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “16. yüzyılda insanlığa medeniyet tarihinin zirvesini yaşatmış bir ecdadın torunları olarak eğitimin nasıl yapılması gerektiğinin cevabını Batı'da değil, kendi kültürümüzde aramalıyız. Örf, adet ve ahlaki değerlerimize uygun bir yönetmelik hazırlamalıyız. Okullardaki disiplin yönetmelikleri buna göre şekillendirilmeli.”
MEDYANIN ETKİSİNE
DİKKAT ÇEKTİ
Çocukların arzu edildiği biçimde eğitilmesinin yalnızca müfredat değişikliği yaparak sağlanamayacağını vurgulayan Hüseyin Arslan; “Çocuklarımız medyanın, televizyonun ve sosyal medya platformlarının olumsuz etkilerine maruz kalıyorlar. Söz konusu platformlarda çocuklarımıza kültürel değerlerimizden uzak yayınlar empoze ediliyor. Böyle bir ortamda evlatlarımızdan ahlaklı bireyler olmasını bekleyemeyiz. Bu alanlarda gerekli düzenlemeleri yapmamız gerekiyor” sözleriyle medyanın çocuklar üzerindeki yıkıcı etkilerine dikkat çekti.
 
 
 

Salı 13 ° / 3 °
Çarşamba 10.9 ° / 4.8 °
Perşembe 6.3 ° / 1.5 °