Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

184 Aday Öğretmen Isparta’da eğitim alıyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl ilk kez başlattığı Aday Öğretmenlik uygulamasında Isparta eğitim yeri oldu.

EĞİTİM 5.04.2016 09:39:00 0
184 Aday Öğretmen Isparta’da eğitim alıyor
Isparta Aday Öğretmenlerin eğitim yeri oldu. MEB’in ilk kez bu yıl başlattığı uygulamada ilimize 184 öğretmen atandı. Bu öğretmenlerin 54’ü ilimizde görevlerine devam edecek, geriye kalanlar ise 6 ay sonra başka illere atanacak.
Konuyla ilgili bilgi veren Milli Eğitim İl Müdürü İlyas Can, şunları söyledi: “Bakanlığımızın bu yıl yaptığı bu uygulama hakikaten takdire şayan bir uygulama. İçinde yaşadığımız ilde bazı basit bilgilerin kıymetini bilemeyebiliriz ancak dışarıdan ilk kez gelen kişi memuriyete atandığında, oraya uyum sağlayamadığından ötürü istifa etmeyi dahi düşünenler olabilir. Bu uyum sürecinin çok iyi geçmesi açısından bu stajyerlik başlatılmış olması ilk kez öğretmenliğe adım atacak öğretmenlerimiz açısından ciddi bir avantaj teşkil edecektir.
Birere danışman öğretmen görevlendirildi. Bu danışman öğretmen görevlendirilmesinde bakanlık bizden belli kriterleri taşıyan öğretmenlerin lisesini istedi. Biz onları bakanlığa sunduk. Bakanlığımız da bize görevlendirebileceğimiz isimleri bildirdi. aday öğretmen sayımız kadar öğretmeni danışman öğretmen olarak görevlendirdik.
Şuan okullarında çalışmalarına başladılar. Öğretmenlerimizle birlikte derse giriyorlar. Belli saat derse giriyorlar sonra idarede yazışmalar nasıl yapılıyor, onları görüyorlar. Öğretmen ders planı hazırlamayı öğreniyorlar.”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °