Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Tarihi eser kaçakçıları yakalandı

Tarihi eser kaçakçıları yakalandı

ASAYİŞ 20.09.2019 17:12:00 0
Tarihi eser 
kaçakçıları 
yakalandı
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kentte tarihi eser kaçakçılığına geçit vermiyor. Ekipler bu kapsamda Konya’dan Isparta’ya gelen ve ellerindeki tarihi eserler için müşteri arayan iki şahsı kıskıvrak yakaladı.
 
Yapılan aramalarda ise çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kentte tarihi eser kaçakçılığına geçit vermiyor. Ekipler bu kapsamda Konya’dan Isparta’ya gelen ve ellerindeki tarihi eserler için müşteri arayan iki şahsı kıskıvrak yakaladı.
 
Yapılan aramalarda ise çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre Şarkikaraağaç ilçesi Yassıbel köyü yol ayrımında yapılan yol kontrol ve arama sonucunda 2 şahıs aracı ile yakalandı. Yakalanan şahıslar ve araçlarında yapılan aramada Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 104 adet sikke, 3 adet metal yüzük ve 3 adet metal obje ele geçirildi.
 
Tarihi eserler ise muhafaza altına alındı. Tarihi eser kaçakçısı iki şahıs adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alındı. Öte yandan İl Jandarma Komutanlığı tarafından kentin tarihi ve kültürel zenginliklerini korumaya yönelik faaliyetlerin kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.
 

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °