Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Parmak izinden yakalandı

Parmak izinden yakalandı

ASAYİŞ 29.04.2016 12:12:00 0
Parmak izinden yakalandı
İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir hırsızlık olayını parmak izi sayesinde çözdü. Konuyla ilgili şu bilgiler verildi: Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğümüzce ilimizde meydana gelen faili meçhul olayların faillerinin tespit edilerek yakalanması ve adli mercilere sevk edilebilmeleri için suç mahallerinde bulunan iz ve delililer titiz bir şekilde incelemeye alınmakta ve parmak izi sistemine yeni aktarılan her iz ve delil faili meçhul olaylarda bulunan iz ve delillerle kıyaslanmaktadır.
 
Bu kapsamda yapılan çalışmalar neticesinde yaklaşık iki yıl evvel jandarma sorumluluk alanında meydana gelen “İkametten Hırsızlık” olayı ile ilgili olarak jandarma görevlileri tarafından suç mahallinde tespit edilen ve kimlik bilgileri tespit edilemediğinden parmak izi sistemine aktarımı yapılan izlerin geçtiğimiz gün sürücü belgesi almak amacıyla müracaatta bulunan Ö.G. isimli şahsın parmak izleri ile uyuştuğu tespit edilerek faili meçhul “İkametten Hırsızlık” olayının aydınlatılması sağlanmıştır.
 
Konu ile ilgili olarak kimlik bilgileri tespit edilen şahıs hakkında gerekli yasal işlemler yapılarak adli mercilere bilgi verilmiştir.”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °