Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Oto faresi tutuklandı

Oto faresi tutuklandı

ASAYİŞ 27.06.2016 12:15:00 0
Oto faresi tutuklandı
Ayazmana Mahallesinde aynı cadde üzerinde bulunan iki işyerine ait araçları bir gün ara ile çaldığı anlaşılan şahıs yakalandı. Konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: “Ayazmana Mahallesi 124. Cadde üzerinde bulunan bir işyerine ait otonun park halinde bulunduğu işyerinin önünden gece saatlerinde çalınması olayı ile ilgili olarak ekiplerimizce olayın faill ya da faillerinin tespiti ve aracın bulunması amacıyla yapılan çalışmalar sırasında çalınan aracın Çelebiler Mahallesinde ertesi gün terk edilmiş vaziyette bırakıldığı anlaşılması üzerine Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğümüz ekiplerince araç üzerinde iz ve delil bulunması amacıyla gerekli çalışmalar yapılmıştır.
 
Bulanan aracın müştekiye teslim edilmesinden sonra yapılan parmak izi çalışması neticesinde olayın failinin daha önce de oto hırsızlığı suçlarından kaydı bulunan M.Ö. isimli şahıs olduğu tespit edilerek şahsın yakalanması amacıyla çalışmalara başlanılmıştır.
 
Aynı gün gece saatlerinde aynı cadde üzerinde bulunan başka bir işyerine ait aracın da çalınmış olduğu bilgi verilmesi üzerine ekiplerimizce sürdürülen çalışmalar sırasında bahsi geçen aracın il merkezinde Isparta Oteli önünde seyir halinde olduğu görülmesi üzerine ekiplerimizce araç takibe alınmıştır.
 
Aracı kullanan ve daha önceki oto hırsızlığı olayının da faili olduğu anlaşılan M.Ö.’ ye ekiplerimizce durması için yapılan ikazlara rağmen durmayarak takipten kurtulmaya çalıştığı sırada aracın kontrolünü kaybeden şahıs seyir halindeki başka bir araca çarpması sonucu durdurularak araç içerisinde yakalanan şahıs gözaltına alınmıştır.
 
Yakalanan şahsın alınan beyanında bir gün önce başka bir işyerinden çalmış olduğu aracı yakıtı bitmesi sebebi ile bulunduğu otoparkta bırakmak zorunda kaldığı anlaşılmış olup, şahıs hakkında “Oto Hırsızlığı” suçundan gerekli yasal işlemler yapılarak adli mercilere sevk edilmiştir.
 
Sevk edildiği adli makamlarca M.Ö. isimli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °