Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

O şahıs tutuklandı

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce PKK/KCK bölücü terör örgütü ve YDG-H yapılanmasının sosyal medya üzerinden propagandasını yapan birşahıs yakalandı.

ASAYİŞ 22.03.2016 09:51:00 0
O şahıs tutuklandı
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde güvenlik kuvvetlerimizce bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilerek şehir veilçelerimizde kamu düzeninin tesis edilmesi amacıyla yürütülen operasyonlarla eş zamanlı olarak terör örgütü sempatizanları tarafından özellikle yazılı vegörsel iletişim imkanı sağlayan sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile yapılanörgütsel propaganda faaliyetlerini önlemek amacıyla da çalışmalarımız aralıksızolarak sürdürülmektedir.
Bu kapsamda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce sosyalpaylaşım sitelerinde terör örgütünün alenen propagandasını yaptığı ve herkullanıcının erişimine açık sosyal medya hesaplarından yargı organlarına meydanokuyan söylemlerde bulunduğu anlaşılan A.Y. isimli şahısın paylaşımları takipaltına alınmış, yapılan inceleme neticesinde şahsın örgüt propagandasınınyanında devlet büyüklerine hakaret içeren ve devlet kurumlarını aşağılayan paylaşımlarda bulunduğu tespit edilmiştir.
Yapılan kapsamlı çalışmalar neticesinde ikamet adresi tespitedilen A.Y. isimli şahıs hakkında adli makamlardan alınan talimat gereğiTerörle Mücadele Şube Müdürlüğümüz ekipleri tarafından adı geçen şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.
 Ekiplerimizceyakalanan A.Y. isimli şahıs sevk edildiği adli makamlarca “Terör Örgütünün Alenen Propagandasını Yapmak”, “Suçu ve Suçluyu Övmek”, “Devletin Kurum veOrganlarını Aşağılamak” ve “Cumhurbaşkanına ve Devlet Büyüklerine Hakaret”suçlarından TUTUKLANARAK cezaevine gönderilmiştir.
Emniyet Müdürlüğümüzce ülkemizin ve milletimizin bölünmezbütünlüğünü tehdit eden her türlü örgütsel faaliyetlerin açığa çıkartılması,terör örgütlerinin tüm amaçlarının boşa çıkartılarak örgüt mensuplarınınfaaliyet ve eylemlerinin deşifre edilerek bu faaliyetler içerisinde olanlarınadalete teslimi için çalışmalarımız aralıksız olarak sürdürülmektedir.

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °