Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

O öğrenci tutuklandı

O öğrenci tutuklandı

ASAYİŞ 1.04.2016 11:49:00 0
O öğrenci tutuklandı
Sosyal medyada terör örgütü propaganası yapan SDÜ Uluborlu MYO öğrencisi B.B tutuklandı. Konuyla ilgili şu bilgi verildi: "Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce PKK/KCK bölücü terör örgütünün sosyal medya üzerinden propagandasını yapan bir şahıs yakalandı.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce PKK/KCK terör örgütünün faaliyet ve eylemlerinin açığa çıkartılması, terör örgütünün propagandasının önlenmesi kapsamında yapılan çalışmalarda sosyal medya üzerinden terör örgütünü öven söylemlerde bulunduğu anlaşılan B.B. isimli şahsın hesabı takip altına alınarak inceleme başlatılmıştır.
Yapılan takip neticesinde Uluborlu ilçesinde üniversite öğrencisi olduğu anlaşılan şahsın sosyal medya hesabı üzerinden aleni şekilde terör örgütünün faaliyetlerini ve eylemlerini övdüğü tespit edilerek hakkında gerekli işlemlerin yapılabilmesi için işlem başlatılmıştır.
Keçiborlu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda Uluborlu ilçesinde ikamet eden B.B. isimli şahıs bulunduğu adreste yakalanarak gözaltına alınmış olup, sevk edildiği Keçiborlu adli makamlarınca “PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yapmak, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılamak” suçlarından TUTUKLANARAK cezaevine gönderilmiştir.
Emniyet Müdürlüğümüzce ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden her türlü örgütsel faaliyetlerin açığa çıkartılması ve bu faaliyetler içerisinde olanların adalete teslimi için çalışmalarımız aralıksız olarak sürdürülmektedir."

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °