Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kabe-İ Muazzama'ya Büyük Saygısızlık: O Sapıklar Yakalandı!

Kabe-İ Muazzama'ya Büyük Saygısızlık: O Sapıklar Yakalandı!

ASAYİŞ 30.01.2021 16:59:00 0
Kabe-İ Muazzama
Daha önce DHKP-C marşı eşliğinde halay çeken grupların sahneye çıktığı Boğaziçi Üniversitesi'nde bu kez Kabe fotoğrafı yere serilip üzerine LGBT paçavrası yerleştirildi. Yürütülen soruşturmada gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.
 
Boğaziçi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasının ardından çıkan gösterilerde sözde öğrenci DHKP-C'li provokatörler sahneye çıktı. Daha önce terör örgütü marşlarıyla halay çeken gruplara sahne olan üniversite, bu kez de alçak bir provokasyona sahne oldu.
LGBT PAÇAVRASI
YERLEŞTİRDİLER
Okul önünde Kabe fotoğrafı yere serilip üzerine LGBT paçavrası yerleştirildi.
BAŞSAVCILIK
HAREKETE GEÇTİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunca, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesi olayına ilişkin resen soruşturma başlatıldı.
DİNİ DEĞERLERİ
ALENEN AŞAĞILAMA
Soruşturmanın, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan açıldığı belirtildi.
ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak" gerekçesiyle başlatılan soruşturmada D.D., S.N.B., H.K., R.Ö. ve S.C.U. gözaltına alındı.
Savcılık talimatıyla R.Ö. serbest bırakıldı. Diğer 4 kişi ise sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında 2 kişi ise aranıyor.

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °