Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Jandarma’dan Telefon Dolandırıcısına Suçüstü

Jandarma’dan Telefon Dolandırıcısına Suçüstü

ASAYİŞ 22.11.2018 08:06:00 0
Jandarma’dan Telefon Dolandırıcısına Suçüstü

Yalvaç’ta bir kadını arayarak kendini ‘Jandarma’ olarak tanıtan ve hesabında bulunan paraların ve ziynet eşyalarının hırsızlık suçuna karıştığını söyleyerek dolandıran A.T. isimli şahıs Jandarma’nın titiz çalışması sonucunda yakalandı.

Konuyla ilgili İl Jandarma Komutanlığından yapılan bilgilendirmede, “Isparta İl J.K.lığı sorumluluk bölgesinde; son dönemlerde mağdurlara ait bazı bilgileri önceden illegal yollardan elde etmek suretiyle; kendisini Savcı, Jandarma, Emniyet mensubu vb. olarak tanıtan şüphelilerin korku ve şantaj yoluyla dolandırıcılık olayları gerçekleştirilebileceği yönünde istihbari bilgiler elde edilmiştir.

19 Kasım 2018 günü Yalvaç ilçesi Kozluçay köyünde ikamet eden N.K. isimli kadına ait olan cep telefonunu arayan ve kendisini Jandarma olarak tanıtan erkek sesli bir şahsın banka hesabında bulunan paraların ve ziynet eşyalarının hırsızlık olayına karıştığını, bu para ve ziynet eşyaları üzerinde parmak izleri alınacağı yönünde mağdureyi korkutmak ve kandırmak suretiyle; Yalvaç ilçe merkezinde mağdure ile buluşarak (90.000) TL, (5) adet burma bilezik, (1) adet gerdanlık, (1) adet tam altın, (1) adet yarım altın, (2) adet küpe, (1.800) Euro ve pasaportu alarak olay yerinden ayrıldığı tespit edilmiştir.

Olay ile ilgili istihbari çalışma ve adli tahkikata başlanılmış olup aynı şahsın mağdureyi araması üzerine yapılan çalışma sonucunda şüpheli A.T. isimli şahıs suçüstü yakalanarak gözaltına alınmış ve adli tahkikata başlanılmıştır” denildi.


Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °