Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İzinsiz havai fişeğe polis engeli

İzinsiz havai fişeğe polis engeli

ASAYİŞ 18.05.2016 08:03:00 0
İzinsiz havai fişeğe polis engeli
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Yayla Mahallesi’nde izin belgesi olmadan havai fişek gibi patlayıcı maddeleri satan bir işyeri hakkında yasal işlem yaptı. Konuyla ilgili şu bilgi verildi: “Yayla Mahallesinde bulunan bir işyerinde düğünlerde, maçlarda vb. organizasyonlarda kullanılmakta olan satışı ve bulundurulması izne bağlı patlayıcı ve parlayıcı maddelerin izin belgesi olmadan satışının yapıldığı tespit edilerek işyeri hakkında yasal işlem yapıldı.
Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan bir ihbarın değerlendirilmesi sonucu Yayla Mahallesinde bulunan düğün, şenlik, festival vb. organizasyonlarda kullanılan malzemelerin satışının yapıldığı bir işyerine adli makamlardan alınan arama kararı ile gidilerek işyerinde arama yapılmıştır.
Yapılan kontrolde işyerinde bulundurulması ve satışı izne bağlı olan çok sayda patlayıcı ve parlayıcı, madde olduğu görülmüş, işyeri sahibi ile yapılan görüşmede bu maddeleri satmak için herhangi bir izin belgesinin bulunmadığı anlaşılmıştır.
İşyerinde yapılan arama neticesi izinsiz olarak bulundurulduğu anlaşılan değişik marka ve boyutlarda havai fişek, torpil, sis bombası, meşale vb toplam 2598 adet patlayıcı ve parlayıcı maddelere el konulmuş olup, işyeri sahibi hakkında “Tehlikeli Maddelerin İzinsiz Bulundurulması veya El değiştirmesi” suçundan gerekli yasal işlemler yapılarak adli mercilere sevk edilmiştir.
Emniyet Müdürlüğümüzce geçtiğimiz yıl düğün, asker eğlenceleri vb. organizasyonlar sırasında izinsiz havai fişek atılması, silah atılması gibi durumlar sebebi ile toplam 23 olayda tespit edilen kişiler hakkında idari Yaptırımlar uygulanmıştır.”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °