Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Isparta Emniyet Müdürlüğü’nden Yeni Proje; ‘En İyi Narkotik Polisi; Anne’

Isparta Emniyet Müdürlüğü’nden Yeni Proje; ‘En İyi Narkotik Polisi; Anne’

ASAYİŞ 27.10.2021 18:43:00 0
Isparta Emniyet Müdürlüğü’nden Yeni Proje; 
‘En İyi 
Narkotik 
Polisi; Anne’
Isparta Emniyet Müdürlüğü, ‘En İyi Narkotik Polisi; Anne’ projesi kapsamında 9 bin 227 anne ve anne adayı olan kadına eğitim verdi.
 
İçişleri Bakanlığının Narkotik Suçlarla Mücadeleye vermiş olduğu önem kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının koordinesinde Isparta İl Emniyet Müdürlüğünce ‘En İyi Narkotik Polisi; Anne’ projesi geniş kitlelere ulaşmaya devam ediyor.
 
Isparta Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Narkotik Suçlarla Mücadelede de anneleri rolünün çok önem arz ettiği belirtildi. Açıklamada, “Gençlerimizin ilk koruma kalkanları annelerimizdir. İletişim kurulan, bilgilendirilen her anne ve anne adayı gelecek nesillerimizi kötü alışkanlıklardan korumakta etkin rol oynamaktadır.  Bu anlayışla, Narkotik Polislerinin de alanda, sokak satıcılarına yönelik yürütülen başarılı çalışmalarının yanı sıra; talep azaltma ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunmasında önemli rol oynayan Annelerimizin desteğini almak amacıyla “Bilinçlendirme ve Farkındalık Oluşturma” çalışmaları devam etmektedir” dendi.
 
Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada uzman Narkorehber eğitici personel tarafından 2021 yılı içerisinde bu zamana kadar, 498 oturum Eğitim ve Bilinçlendirme çalışması yürütüldüğü, 9 bin 227 anne ve anne adayı olan bayana eğitim verildiği belirtildi.
 
Açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi, “Anne ve anne adaylarının verilen bilgileri paylaştığı, aile ortamında anlattığı düşünüldüğünde; kendisi ile birlikte ortalama 4 kişilik aile bireyine etkisi göz önüne alındığında eğitimin 36908 kişiye ulaştığı değerlendirilmektedir.
 
Annelerimiz ile işbirliğinin başarı getireceğini bilen Isparta Polisi, Halkın Huzur ve Güven ortamında yaşamasına destek olmak, çocuk ve gençlerin suçtan korunmasını sağlamak, kötü alışkanlıklara “HAYIR”, Hayata “EVET” diyebilmeleri için zaman mefhumu gözetmeksizin çalışmalara devam etmektedir.
 
Parklar, kahvehaneler, mesire alanları ve Isparta Halkını bilgilendirebileceğimiz tüm alanlarda Uzman NARKOREHBER personeller bilgi vermeye, farkındalık oluşturmaya devam etmektedir. Vatandaşlarımızın Emniyet Teşkilatına verdiği destekleri ile, Isparta daha güvenli ve huzurlu bir şehir olacaktır.”
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °