Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

3 terör örgütü üyesi tutuklandı

3 terör örgütü üyesi tutuklandı

ASAYİŞ 17.07.2016 18:47:00 0
3 terör örgütü üyesi tutuklandı
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümünce PKK/KCK bölücü terör örgütünün YDG-H yapılanmasına yönelik Isparta Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yapılan operasyon kapsamında yakalanan 3 şahıs sevk edildikleri adli makamlarca TUTUKLANARAK cezaevine gönderildi. Konuyla ilgili şu bilgi verildi: "Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce geçtiğimiz aylarda PKK/KCK terör örgütünün sosyal medya üzerinden propagandasını yaptıkları tespit edilen ve Keçiborlu Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yapılan operasyonlar neticesinde Uluborlu ilçesinde 8 şahıs ve il merkezinde YDG-H il sorumlusu olduğu tespit edilen 1 şahsın yakalanması ve sevk edildikleri adli mercilerce bu şahıslardan 7’ sinin TUTUKLANMALARI’ nın ardından yakalanan şahısların beyanları doğrultusunda soruşturma derinleştirilerek devam ettirilmiştir.
Bu kapsamda PKK/KCK terör örgütünün YDG-H yapılanmasına yönelik Isparta Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yapılan operasyon neticesinde C.K., Y.A. ve F.B. isimli üç şahıs ikamet ettikleri adreslerde düzenlenen operasyonlarla yakalanarak gözaltına alınmışlardır.
Şahısların ikamet ettikleri adreslerde yapılan aramalarda el yazılı örgütsel dokümanlar, cep telefonları, sim kartlar, diz üstü bilgisayarlar, harici veri depolama üniteleri ve çeşitli dijital materyaller ele geçirilmiştir.
Yakalanan üç şahıs hakkında “Terör Örgütü Üyesi Olmak ve Terör Örgütüne Finans Sağlamak” suçlarından yasal işlemler yapılmış olup, her üç şahısta sevk edildikleri adli makamlarca TUTUKLANARAK cezaevine gönderilmiştir.
Emniyet Müdürlüğümüzce ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden her türlü örgütsel faaliyetlerin açığa çıkartılması, terör örgütlerinin tüm amaçlarının boşa çıkartılarak örgüt mensuplarının faaliyet ve eylemlerinin deşifre edilerek bu faaliyetler içerisinde olanların adalete teslimi için çalışmalarımız aralıksız olarak sürdürülmektedir."

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °